SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna – Rusya savaşı nasıl bitecek? İşte masadaki senaryolar

Ukrayna – Rusya savaşı nasıl bitecek? İşte masadaki senaryolar

04 Mart 2022 Cuma - 10:53




Siyasetçilerin ve askeri planlamacılar Ukrayna’da yaşanan savaş hakkında olası senaryoları değerlendiriyor. Açıklama yapanların çoğu geleceği tahmin etmenin zor olduğunu söylüyor. BBC Diplomasi Muhabiri James Landale de bu konu hakkında bir yazı kaleme aldı.





“Bir anlığına bunları bir kenara koyup Ukrayna’daki çatışmanın nasıl sonlanabileceğini düşünelim. Siyasetçilerin ve askeri planlamacıların incelemekte olduğu senaryolar neler?” diyen BBC Diplomasi Muhabiri James Landale’nin yazısı şu şekilde:

Bu senaryoda Rusya askeri operasyonlarını artırır. Ukrayna genelinde topçu ve roket saldırıları, sivil kayıpları önemsemeksizin artar. Şimdiye kadar büyük bir faaliyetini görmediğimiz Rus Hava Kuvvetleri yıkıcı hava saldırıları yapar. Büyük siber saldırılar, kritik altyapı tesislerini hedef alır. Enerji nakil hatları ve iletişim altyapısı kesilir. Binlerce sivil ölür. Kiev cesurca direnişe rağmen günler içinde düşer. Hükümet devrilir ve Moskova’nın yerleştireceği bir kukla hükümet başa gelir. Devlet Başkanı Zelenskiy öldürülür veya kaçmak zorunda kalır. Putin zafer ilan eder ve güçlerinin bir kısmını geri çekip Ukrayna’yı kontrol altında tutmaya yetecek kadar askeri geride bırakır. Binlerce sığınmacı Batı’ya kaçar. Ukrayna, Belarus gibi Rusya’nın bir uydu devletine dönüşür.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap