SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna: Rus yarbayı taşıyan helikopter vurduk

Ukrayna: Rus yarbayı taşıyan helikopter vurduk

21 Haziran 2022 Salı - 14:46




Ukrayna'da savaş tüm hızıyla devam ederken, Donbass bölgesinde Rusya'ya ait bir helikopterin vurulma anları kameralara yansıdı. Ukrayna ordusu, vurulan Rus helikopterinde daha önce üç cesaret nişanı kazanan Yarbay Sergey Gundorov'un olduğunu iddia etti.





Kaçmaya çalışırken füzeyle vuruldu, yere çakıldı. Görüntüler savaşın devam ettiği Ukrayna'dan.

İddiaya göre olay Donbass bölgesine bağlı Volnovakha'da meydana geldi. Görüntülerde Rusya'ya ait iki helikopter bölgede uçuş yaparken, Ukrayna uçak savar füzelerinin hedefi olmamak için hedef saptırıcı fişekler ateşliyor. Daha sonra helikopterden biri yönünü değiştiriyor. Farklı yöne gitmeye başlayan helikopter, Ukrayna ordusunun uçaksavar füzesiyle vuruluyor. Vurulmanın etkisiyle alev topuna dönen Rus helikopteri, kısa süre içinde yere çakılıyor.

Ukrayna makamlarının açıklamasına göre vurulan helikopterde daha önce üç cesaret nişanı kazanan ve 51 yaşındaki Rus Yarbay Sergey Gundorov bulunuyordu. İngiliz Daily Mail gazetesi, 51 yaşındaki Gundorov'un Putin'in Ukrayna savaşında kaybettiği 55'inci yüksek rütbeli asker olduğunu yazdı. Ukrayna 4 ayı geride kalan savaşta 20 binin üzerinde Rus askerinin hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Rusya ise kayıplara dair son açıklamasını 2 mart tarihinde yapmış ve savaştaki asker kaybını 498 olarak açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap