SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ukrayna kaynakları rekoru duyurdu! 'En uzun mesafeden biz vurduk'

Ukrayna kaynakları rekoru duyurdu! 'En uzun mesafeden biz vurduk'

22 Kasım 2023 Çarşamba - 14:09




Ukrayna-Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, savaş sırasında yaşanan bazı gelişmeler ilginç istatistiklerin konusu oluyor. Bunlardan biri de Ukrayna kaynakları tarafından açıklandı. Ukrayna ordusu, son günlerde yaşanan çatışmalarda 'en uzak mesafeden adam öldürme rekoru'nun kırıldığını iddia etti.





Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin ardından eskisine oranla gölgede kalmış olsa da Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Cephede kış şartlarının yavaş yavaş hakim olması ve toprağın çamurlaşmaya başlamasıyla birlikte çatışmaların yoğunluğunun azalacağı tahmin edilirken, her iki tarafın da bahar aylarında etkili bir karşı saldırı yapmak için ikmal ve onarım faaliyetleriyle meşgul olacağı ve kış boyunca çeşitli yöntemlerle birbirlerini yıpratmaya çalışacakları düşünülüyor. Bu süreçte en önemli silahlardan birinin de muharebe tarihinin en tehlikeli unsurlarından olan keskin nişancılar olacağı tahmin ediliyor. Tam da bu ortamda Ukrayna’dan gelen bilgiler, 'keskin nişancılar savaşı'nın da oldukça çetin geçeceğini işaret ediyor.
  Ukrayna kaynakları rekoru duyurdu En uzun mesafeden biz vurduk

 

'EN UZAK MESAFEDEN ÖLDÜRME REKORU'

Geçtiğimiz gün Ukrayna kaynaklarından ortaya atılan iddiaya göre Ukraynalı keskin nişancılar, savaş tarihinin en uzun mesafeden adam öldürme rekorunu kırdı. Yapılan açıklamada Ukraynalı keskin nişancının Rus ordusunda görev yapan bir askeri 3 bin 800 metre mesafeden vurarak etkisiz hale getirdiği belirtildi. Hangi bölgede gerçekleştiği belli olmayan olayın görüntüleri de sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Söz konusu paylaşımda "Yeni Dünya Rekoru: SBU (Ukrayna Güvenlik Servisi) keskin nişancısı, işgalciyi 3.8 kilometre mesafeden yok etti ve bu alanda dünya rekoru kırdı" ifadeleri yer aldı ve atışın Ukraynalı silah üreticisi MAYAK tarafından geliştirilip üretilen yaklaşık 2 metre uzunluğundaki ‘Ufkun Efendisi’ olarak adlandırılan tüfekle yapıldığı detayı paylaşıldı.

Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada, olayın ne zaman gerçekleştiği hakkında da bilgi vermezken, keskin nişancının yaptığı atışın sonucunun nasıl doğrulandığı bilgisi de paylaşılmadı.


UKRAYNA İÇİN BU İLK DEĞİL

Ukrayna ordusu, daha önce de 2022 yılında yaptığı açıklamada bünyesinde görev yapan bir keskin nişancının tarihteki hedefini etkisiz hale getiren en uzun ikinci keskin nişancı atışını gerçekleştiğini iddia etmişti. Adı açıklanmayan keskin nişancının cephe hattındaki bir Rus askerini 2 bin 710 metreden etkisiz hale getirdiği belirtilmiş ve olaya ait olduğu iddia edilen görüntüler paylaşılmıştı.

Ukrayna ordusu tarafından yapılan bu açıklamanın ardından, Ukraynalı keskin nişancı başarılı atışıyla 'En uzak mesafeden adam öldürme’ sıralamasında ikinci sıraya yerleşmişti. Son yapılan açıklamayla birlikte Ukrayna listede birinci sıraya yerleşti.

  Ukrayna kaynakları rekoru duyurdu En uzun mesafeden biz vurduk

 


BİR ÖNCEKİ REKOR KANADA'NIN

'En uzak mesafeden adam öldürme rekoru' daha önce de 2017 yılında Irak'ta kırılmıştı. Kanada ordusu, Irak'ta görevli Özel Kuvvetler üyesi bir Kanada askerinin, DEAŞ'lı bir teröristi 3 bin 540 metre uzaklıktan vurarak dünya rekoru kırdığını duyurmuş ve olayın doğrulandığı belirtilmişti. Açıklamada, “Kanada Özel Operasyonlar Komutanlığı, 2. Müşterek Görev Birliği'nin bir üyesinin 3 bin 540 metre uzaklıktaki bir hedefi başarıyla vurduğunu doğruluyor. Operasyonel güvenlik nedenleri il personelimiz ve koalisyon ortaklarımızın güvenliği için olayın yer ve zamanını açıklamayacağız" ifadeleri kullanılmıştı.

Ukrayna listeye dahil olmadan önce ikinci sıradaysa 2009 yılında Afganistan’da yaptığı başarılı atışla İngiliz keskin nişancı Craig Harrison geliyor. Harrison, 2 bin 475 metre mesafeden yaptığı atışta 2 Taliban mensubunu etkisiz hale getirmeyi başardı. Harrison’un atışının hedefini bulduğuna ilişkin doğrulama, etkisiz hale getirilen Taliban üyelerinin silahlarını almak için olay yerine giden Afgan polisler tarafından yapılmış ve daha sonra bölgede görev yapan bir helikopterle teyit edilmişti. Harrison, L115A3 tüfeğiyle yaptığı atışta şanslı olduğunu ifade ederek, “O sırada koşullar mükemmeldi. Rüzgar ve hava atış için uygundu. Görüş mesafesi de çok iyiydi” şeklinde konuşmuştu.

Ukrayna’nın son iddiasından sonra listenin ilk 5'i şu şekilde:

1- Ukrayna (3 bin 800 metre)


2- Kanada (3 bin 540 metre)

3- Ukrayna (2 bin 710 metre)

4- İngiltere (2 bin 475 metre)

5- Ukrayna (2 bin 710 metre)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap