SON DAKİKA



Haber > Dünya > Türkiye-Yunanistan sınırında köprü kuruluyor

Türkiye-Yunanistan sınırında köprü kuruluyor

30 Eylül 2023 Cumartesi - 17:52




Yunanistan'ın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, Parapolitika gazetesine verdiği röportajda, Türkiye ile ikili ilişkilerin olumlu seyrettiğini ve 29 alanda işbirliğinin geliştirildiğini söyledi.





Frangoyannis, Türkiye ile ilişkilerin "ulaşım, çevre, küçük ve orta ölçekli işletmeler, turizm gibi ekonomi ve ticarette gelişmekte" olduğunu belirterek, pozitif gündemin ilk üç yılında ikili ticaretin kolaylaştırılması, turizmin canlandırılması ve sivil koruma alanlarında işbirliğinin geliştirilmesinde önemli adımlar atıldığını kaydetti.

2024'te yeni bir köprü inşa edilecek

Frangoyannis, ikili ilişkilerin pozitif ikliminin korunması konusunda da mutabık kalındığını belirterek, Türkiye'nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar ile New York'ta bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve 7 Aralık'ta Selanik'te düzenlenecek Zirvede memorandum ve anlaşmaların imzalanması için ortak hedef belirlediklerini söyledi.

Frangoyannis, pozitif gündemin iki ülke halkları açısından pratik fayda da sağlayacağını vurgulayarak, İpsala sınırında, araçların geçişi için ikinci bir köprünün yapımına 2024'ün içinde başlanacağını, bu köprünün ulaşım ve ticarette büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap