SON DAKİKA



Haber > Dünya > Trump köşeye sıkıştı: Gizli belgelerle ilgili kilit isim konuştu

Trump köşeye sıkıştı: Gizli belgelerle ilgili kilit isim konuştu

13 Ekim 2022 Perşembe - 13:09




ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'a ait gizli belgeleri kaçırdığı iddiasıyla FBI tarafından soruşturma başlatılmıştı. Trump'ın Florida'daki evine düzenlenen baskında 'çok gizli'belgeler ele geçirilmişti. Belgelerin kaçırılmasına dahil olan kilit isim konuştu...





ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki çok gizli dosyaları kutularla kaçırması ülkenin gündemindeki yerini koruyor. FBI tarafından geçtiğimiz aylarda Trump'ın Florida'daki evine baskın düzenleyen polisler, sayfalarca gizli belge bulmuştu. Soruşturmaya dahil olan Trump'ın eski bir çalışanı, belgelerin nasıl Mar-a-Lago'ya taşındığı hakkında bilgi verdi. ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki çok gizli dosyaları kutularla kaçırması ülkenin gündemindeki yerini koruyor.

FBI tarafından geçtiğimiz aylarda Trump'ın Florida'daki evine baskın düzenleyen polisler, sayfalarca gizli belge bulmuştu. Soruşturmaya dahil olan Trump'ın eski bir çalışanı, belgelerin nasıl Mar-a-Lago'ya taşındığı hakkında bilgi verdi. 

The Washington Post'ta yer alan habere göre Trump'ın eski çalışanının ifadelerinin, devlet kayıtlarını yok etme ve gizli bilgilerin yanlış kullanılması gibi suçlardan yargılanmasını sağlayacak en iyi bilgileri sunduğu belirtildi. 
İfadelere göre Donal Trump, çalışanlarına Beyaz Saray'daki belgeleri mülküne taşınamasını emretti. Bu anlar, güvenlik kameralarıyla da destekleniyor. 

Trump'ın Mar-a-Lago'daki mülkünde çalışan kişinin federal ajanlar tarafından birçok kez sorgulandığı belirtildi. Tanık şimdi Mar-a-Lago soruşturmasının önemli bir parçası olarak kabul ediliyor. 

ÇOK GİZLİ BELGELER


Trump’ın Florida’daki Mar-A-Lago tatil köyündeki malikanesine 9 Ağustos’ta Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan baskında bazıları çok gizli olarak etiketlenen 20 kutudan fazla eşya bulunmuştu. FBI ajanları, bazıları çok gizli olarak işaretlenen toplamda 11 set gizli belge ele geçirmenin yanı sıra bazı öğelerin savunma bilgileriyle ilgili olduğunu ortaya koymuştu.

Trump’ın Florida’daki Mar-A-Lago tatil köyündeki malikanesine 9 Ağustos’ta Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan baskında bazıları çok gizli olarak etiketlenen 20 kutudan fazla eşya bulunmuştu. FBI ajanları, bazıları çok gizli olarak işaretlenen toplamda 11 set gizli belge ele geçirmenin yanı sıra bazı öğelerin savunma bilgileriyle ilgili olduğunu ortaya koymuştu.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap