SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tokyo'dan Kiev'e 7.6 milyar dolarlık destek

Tokyo'dan Kiev'e 7.6 milyar dolarlık destek

05 Nisan 2023 Çarşamba - 12:37




Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi, Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile yaptığı görüşmede Ukrayna'ya toplam 7.6 milyar dolarlık destek sağlayacaklarını açıkladı.





Rusya- Ukrayna savaşında 1 yıl geride kalırken, Japonya'dan Ukrayna'ya destek açıklaması geldi. Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi, Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile yaptığı görüşmede Kiev'e toplam 7.6 milyar dolarlık destek sağlama sözü verdi.

HUKUK VURGUSU YAPILDI

Japonya Dışişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, Brüksel'deki NATO toplantısının oturum aralarında Kuleba ile görüşen Hayashi, Başbakan Fumio Kishida'nın Ukrayna'ya yaptığı son ziyareti hatırlatarak, ziya retin Japonya'nın hukukun üstünlüğüne dayalı açık ve özgür uluslararası düzeni koruma kararlılığını gösterdiğini söyledi.  Kuleba ise Kishida'nın Kiev ziyaretinin Ukrayna'ya olduğu kadar uluslararası topluma da önemli bir mesaj gönderdiğini ifade etti.

İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Öte yandan görüşmede gündeme gelen 7.6 milyar dolarlık desteğe, Kishida'nın 21 Mart'ta Kiev'e yaptığı ziyarette açıkladığı enerji dahil farklı sektörlere yönelik 470 milyon dolarlık hibe yardımı ve öldürücü olmayan ekipmanların tedariği için bir NATO fonuna sağlanacak 30 milyon dolarlık katkının dahil olduğu bildirildi. Ayrıca, Kuleba görüşmesi öncesinde bir araya gelen Hayashi ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Rusya'ya yönelik yaptırımları sürdürme ve Ukrayna'ya destek için işbirliğini devam ettirme konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap