SON DAKİKA



Haber > Dünya > Titan denizaltısına dair şok bir gelişme: Uyarılar dikkate alınmadı!

Titan denizaltısına dair şok bir gelişme: Uyarılar dikkate alınmadı!

30 Haziran 2023 Cuma - 11:10




Yaşanan feci olayda geziyi düzenleyen şirket olan OceanGate güvenlik eksikleri nedeniyle eski çalışanları tarafından da eleştirilmişti.





Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada Titanik'in enkazına turistik gezi düzenlerken  basınçtan dolayı içe doğru patlayarak batan Titan denizaltısının karaya çıkarılan parçalarında insan kalıntıları bulundu.

18 Haziran'da meydana gelen ve dünya çapında yankı uyandıran kazanın ardından denizaltının parçaları çarşamba günü Kanada'nın St John's kentinde boşaltıldı.

Sahil Güvenlik şu ana kadar feci bir kazaya kurban giden denizaltıya ait beş büyük parçanın bulunduğunu, bu parçalar arasında deniz aracının iniş takımları ve arka kapağının yer aldığını açıkladı.

"KALINTILAR ÜZERİNDE DETAYLI ANALİZLER YAPILACAK"

Yaşanan felaketin aydınlatılmasına dair açılan soruşturma doğrultusunda ABD'li tıp uzmanlarının kalıntılar üzerinde detaylı bir analiz yapacağı aktarıldı. Ayrıca bununla birlikte daha ileri seviye analiz ve testler için enkazın ABD'de bir limana nakledileceği de duyuruldu.

NE OLMUŞTU?


OceanGate denizaltısı 18 Haziran günü Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde 3 bin 800 metre derinlikte bulunan Titanik'in enkazını görmek için dalış yapmış ve dalışın yaklaşık 90. dakikasında denizaltıda bir iç patlama yaşanmıştı. Bu patlama sonrası araçta bulunan beş kişinin tamamının hayatını kaybettiği varsayılıyor.

YOLCULAR ARASINDA  ŞİRKETİN BAŞKANI DA VARDI 

Yolcular arasında dalışı organize eden OceanGate şirketinin başkanı 61 yaşındaki Stockton Rush, 58 yaşındaki İngiliz kaşif Hamish Harding, 48 yaşındaki Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman Dawood ve 77 yaşındaki Fransız dalgıç Paul-Henry Nargeolet bulunuyordu.

 UZMANLARIN UYARILARI CİDDİYE ALINMADI 

OceanGate şirketi güvenlik uygulamaları nedeniyle eleştirilmiş ve eski çalışanlar, düzenlemeye tabi olmayan Titan denizaltısıyla ilgili endişelerini dile getirmişti.


Kazada hayatını kaybeden isimler arasında yer alan Stockton Rush'ın bir mailde daha önce bir uzmanın güvenlik endişelerini reddettiği ve "yeniliği durdurmak için güvenlik argümanını kullanmaya çalışan endüstri oyuncularından bıktığını" yazdığı ortaya çıktı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap