SON DAKİKA



Haber > Dünya > Taliban, komşu ülkelere kaçırılan helikopterlerini geri istiyor

Taliban, komşu ülkelere kaçırılan helikopterlerini geri istiyor

04 Ocak 2022 Salı - 13:49




Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, eski hükümetin düşüşü sırasında Özbekistan ve Tacikistan'a kaçırılan helikopterlerin geri getirilmesi için görüşmelere başladığını duyurdu.





Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban yönetimi, komşu ülkelere kaçırılan helikopterlerini geri istiyor.

Taliban geçici hükümetinin sözcü yardımcısı İnamullah Samangani, yaptığı açıklamada, eski Kabil yönetimi üyeleri tarafından başta Tacikistan ve Özbekistan olmak üzere komşu ülkelere 40'tan fazla helikopterin intikal ettirildiğini söyledi.

Özbekistan ve Tacikistan'daki helikopterlerin iadesi için söz konusu ülkelerin yetkilileriyle görüşmelerin başladığını ifade eden Samangani, helikopterlerin ne zaman geri getirileceğinin henüz belli olmadığını belirtti.

Afganistan'da eski hükümet döneminde, birçoğu ABD tarafından hibe edilen 164'ten fazla helikopter bulunuyordu.

Taliban'ın 15 Ağustos'ta Kabil'i ele geçirmesiyle birçok helikopter eski hükümet üyelerince komşu ülkelere intikal ettirilmişti.


Ayrıca Taliban'ın ülkede yönetime gelmesiyle Afgan Hava Kuvvetlerinde görevli onlarca pilot da ülkeyi terk etmişti.

Hazırda pilot eksikliği yaşayan Taliban yönetimi, yurt dışına giden pilotların geri dönmesi için defalarca çağrıda bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap