SON DAKİKA



Haber > Dünya > Tacikistan ve Özbekistan uçuşlara yeniden başlıyor!

Tacikistan ve Özbekistan uçuşlara yeniden başlıyor!

18 Ocak 2021 Pazartesi - 15:38




Tacikistan ile Özbekistan arasında düzenli seferlere yeniden başlandı.





Duşanbe ile Taşkent arasındaki uçuşların çarşamba günleri Özbek havayolu "Özbekiston Havo Yullari", Cuma günleri Tacik "Somon Air" tarafından yapılması kararı alındı.

Tacikistan Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Ikrom Subkhonzoda, Tacikistan'dan Özbekistan'a veya geri dönen tüm yolcuların tüm güvenlik önlemlerine uymaları gerektiğini de kaydetti.

Öte yandan, yüksek ateşi veya hastalık semptomları olan yolcular ile polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) ile test edilerek elde edilen koronavirüs enfeksiyonunun (COVID-19) bulunmadığına dair bir sertifikası olmayan yolcular 72 saatten daha erken yapılmadı Asia-Plus'ın aktardığına göre, varıştan önce uçak kabinine girmesine izin verilmiyor.

Taşkent ile Duşanbe arasındaki hava trafiği 16 Mart 2020'de durduruldu.

Şu anda, kara sınırından geçiş kısmen ülkeler arasında yeniden başlatıldı. Şimdiye kadar üniversitelerdeki öğrenciler, bitişik tarafta karısı, kocası veya çocuğu olanlar ve ayrıca Tacikistan veya Özbekistan'ın cumhuriyet karargahlarından uygun yazılı izni olanlar geçiş yapabiliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap