SON DAKİKA



Haber > Dünya > Susuzluktan kendi idrarlarını içtiler!

Susuzluktan kendi idrarlarını içtiler!

03 Ağustos 2023 Perşembe - 10:19




Nijerya'dan Avrupa'ya gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin hayali 14 gün sonra suya düştü.





Son aylarda Afrika'dan Avrupa'ya göçte yoğun bir artış var. Afrikalıların kullandığı en önemli güzergah Libya üzerinden Yunanistan veya İtalya'ya doğru gitmek. Göçmenler ağırlıklı olarak İtalya'yı tercih ediyor, öyle ki ülkede geçtiğimiz haftalarda bu konuyla ilgili OHAL bile ilan edildi.

SUSUZLUKTAN İDRAR İÇTİLER

Bu yolculukların çoğu ise hayal edildiği gibi bitmiyor. Birçok tekne Akdeniz'de batıyor sayısız göçmen hayatını kaybediyor. Son olarak dünya basınında ses getiren olayda ise 4 Nijeryalı kaçağın yaşadıkları yer aldı.

Avrupa'ya gitme hayalleriyle geminin burnuna gizlice sızan kaçaklar 14 gün sonunda kendilerini dünyanın diğer ucunda, Brezilya'da buldu. İngiliz basınına göre kaçakların yiyecek ve içecekleri 4. günde tükendi, hayatta kalmak için ise kendi idrarlarını içtiler.

İLTİCA EDEN DE VAR GERİ DÖNEN DE

Kaçaklardan 35 yaşındaki Roman Ebimene Friday konuyla ilgili yaptığı açıklamada kendilerini okyanusa düşmemek için bir ağa bağladıklarını ve yol boyunca hareket dahi edemediklerini bildirdi. Brezilya polisi tarafından yakalanan kaçaklardan ikisi ülkesine geri dönmek istedi, diğer ikisi ise iltica etti.

Yerel basındaki haberlere göre kaçaklar gemiden atılmaktan korktukları için güverteye çıkmak istemedi.


Öte yandan geçtiğimiz sene üç Nijeryalı kaçak 11 günlük yolculukları sonucu Kanarya Adaları'na yine benzer şekilde gelmiş ve İspanya'ya sığınma talebinde bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap