SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sudan'da paramiliter RSF, başkent Hartum'daki polis merkezini ele geçirdi

Sudan'da paramiliter RSF, başkent Hartum'daki polis merkezini ele geçirdi

27 Haziran 2023 Salı - 09:23




Sudan'da haftalardır devam eden çatışmaların taraflarından biri olan paramiliter Hızlı Destek Güçleri (RSF) başkent Hartum'da ağır silahlı polis güçlerinin ana karargâhını ele geçirdiklerini duyurdu.





RSF'den yapılan açıklamada Hartum'un güneyinde yer alan polis merkezinde çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği belirtildi.

RSF güçlerinin polis karargâhı içinde kutlama yaptığı görüntüler paylaşılırken, merkezle birlikte 160 kamyon, 75 zırhlı personel taşıyıcı ve 27 tankın da ele geçirildiği ifade edildi.

Sudan ordusu ve polisten konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Son haftalarda çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte Sudan ordusu, polis kuvvetlerini de sahaya sürmüştü. Polis kuvvetleri 2021'deki darbeye karşı sokağa çıkanları bastırmak için de sahaya sürülmüştü.

Sudan polisi 2022 yılında Türk Polis Teşkilatı tarafından eğitilmişti.


Sudan ordusuyla RSF arasındaki çatışmalar 11. haftasına girerken, savaşın başkent Hartum'un yanı sıra Bahri ve Omdurman kentlerinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Görgü tanıkları ayrıca Darfur'un batısındaki Nyala kentinde de son günlerde şiddet olaylarının keskin bir şekilde arttığı bilgisini paylaştı. İnsan hakkı örgütlerin salı gününden bu yana Nyala'da en az 25 sivilin öldürüldüğünü ifade etti.

ABD ve Suudi Arabistan'ın arabuluculuk ettiği ateşkes müzakereleri geçen hafta tıkanmış, bu gelişmenin ardından tüm ülkede çatışmalar yoğunlaşmıştı.

Sudan'da yaşanan çatışmalar 11 haftada 2 milyon kişinin yerinden edilmesine ve 600 bin kişinin de komşu ülkelere sığınmasına neden oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap