SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sudan sınırında silahlı saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti

Sudan sınırında silahlı saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti

01 Ocak 2024 Pazartesi - 13:37




Sudan ve Güney Sudan'ın hak iddia ettiği ihtilaflı bölge olan Abyei bölgesinde silahlı kişiler pusu kurdu.





Sudan ve Güney Sudan'ın hak iddia ettiği petrol zengini Abyei bölgesinde silahlı kişilerin kurduğu pusuda üst düzey bir yerel yöneticinin de aralarında bulunduğu altı kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Hükümet yetkilileri, Abyei Baş Yönetici Yardımcısı Noon Deng ve ekibinin, Yeni Yılı kutladıkları Rummamer ilçesine yaptıkları resmi ziyaretten dönerken Abyei'den Aneet kasabasına giden yol üzerinde saldırıya uğradığını söyledi.

Güney Sudanlı milletvekili Tereza Chol, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Şoförü, iki koruması ve iki ulusal güvenlik görevlisi öldürüldü" dedi.

Abyei İdari Bölgesi'nin Bilgi Bakanı Bulis Koch, 31 Aralık Pazar günü yaşanan saldırıdan, Güney Sudan ile komşu olan Warrap eyaletinin Twic bölgesindeki silahlı gençleri sorumlu tuttu. Koch, pazartesi sabahı itibarıyla altı cesedin henüz bölgeden alınamadığını bildirdi.

Petrol açısından zengin olan söz konusu ihtilaflı bölgede Dinka etnik grubunun iki rakip fraksiyonu olan Twic Dinka ve Ngok Dinka arasında, idari sınırların nereden geçmesi gerektiği konusunda bir anlaşmazlık yaşanıyor. Bu nedenle bölgede sık sık çatışmalar meydana geliyor.

Güney Sudan, 2011 yılında Sudan'dan bağımsızlığını ilan ederken, Abyei bölgesi üzerinde her iki ülke de hak iddia ediyor. Abyei'nin özel bir idari statüsü bulunuyor ve her iki ülke tarafından da atanan yetkililerin olduğu bir yönetim tarafından idare ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap