SON DAKİKA



Haber > Dünya > Stephen Hawking uyardı

Stephen Hawking uyardı

24 Eylül 2016 Cumartesi - 09:29




Yaşayan efsane konumunda bulunan ünlü fizikçi Stephen Hawking, uzaylıların Dünya ile iletişim kurma noktasında insanları uyardı: Cevap vermeyin...





Ünlü fizikçi Stephen Hawking, uzaylıların Dünya ile iletişime geçmesi durumunda insanların kesinlikle bu iletişim çabasına cevap vermemesi gerektiğini söyledi.  Hawking, "Gelişmiş bir uygarlıkla karşılamamız halinde Kolomb ile karşılaşan Kızılderililerin durumuna düşebiliriz." dedi.

"BAZILARI DÜNYAMIZ GİBİ"

Uzayda keşfedilen ve Dünya’ya benzeyen gezegen sayısının giderek arttığını belirten Hawking, "Bunların bazıları ateş ve lavdan oluşan alev alev gezegenler, bazıları ölmekte olan yıldızların öldürücü X ışınlarına maruz kalarak oluşmuş dev elmas kütleleri… Ama bazıları Dünyamız gibi" ifadelerini kullandı.

"KÜTLESİ DÜNYANIN 5 KATI"

Yaşama uygun olabilecek en yakın gezegenin Gliese 832c olduğunu belirten Hawking, "Bu gezegen nefes kesici görünüyor, kütlesi dünyanın 5 katı." ifadesini kullandı. Gliese’nin Dünya’dakine yakın sıcaklıklara ve sıvı halde suya sahip olduğu keşfedilirse, yaşam bulma ihtimali de artacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap