SON DAKİKA



Haber > Dünya > Singapur'a kaçan Rajapaksa'nın tutuklanması talebiyle suç duyurusu

Singapur'a kaçan Rajapaksa'nın tutuklanması talebiyle suç duyurusu

24 Temmuz 2022 Pazar - 14:45




Sri Lanka eski Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın Savunma Bakanı olduğu dönemde Tamiller'e dönük insan hakları ihlalleri nedeniyle Singapur'da tutuklanması için başsavcılığa suç duyurusu yapıldı.





Sri Lanka'da protestolar nedeniyle önce Maldivler'e ardından Singapur'a kaçan eski Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın tutuklanması talebiyle başvuru yapıldı.

Reuters haber ajansına göre, Güney Afrika merkezli insan hakları grubu Uluslararası Hakikat ve Adalet Projesi (ITJP) eski Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa'nın 2009 yılında Savunma Bakanı olduğu dönemde Tamiller'e dönük şiddet eylemleri sonucu Cenevre Sözleşmeleri'ni ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanması talebinde bulundu. 

ITJP avukatlarından Alexandra Lily Kather, Rajapaksa'nın tutuklanması talebiyle Singapur Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda söz konusu insan hakları ihlallerine ilişkin kanıtlar sunduklarını ifade etti. Singapur Dışişleri Bakanlığı'ndan ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Rajapaksa'nın Savunma Bakanı olduğu dönemde Tamiller'e dönük şiddet eylemleri nedeniyle Singapur'da yaşayan Tamil nüfusun bu ziyaretten hoşnutsuz olabileceği ve krize yol açabileceği daha önce kamuoyuna yansımıştı. Singapur Dışişleri Bakanlığı ise Rajapaksa'nın özel bir izinle ülkeye geldiğini ve sığınma başvurusunda bulunmadığını duyurmuştu.

Sri Lanka'da Tamil Kaplanları olarak bilinen isyancı gruplar ile hükümet güçleri arasında 25 yıl süren iç savaş 2009 yılında sona ermişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap