SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sindirella'nın ayakkabısını andıran kilise

Sindirella'nın ayakkabısını andıran kilise

16 Ocak 2016 Cumartesi - 14:00




Tayvan’da tamamı camdan Sindirella’nın ayakkabısı ile büyük benzerlik gösteren bir kilise yapıldı





Kilisinin mimarisi dikkat çekti... Tayvan’da tamamı camdan Sindirella’nın ayakkabısı ile büyük benzerlik gösteren bir kilise yapıldı. 16 metre yüksekliğinde, kadınların ilgisini çekmek için topuklu ayakkabı şeklinde inşaa edilen bu kilise, BBC’nin haberine göre 686 bin dolara mal oldu.

Geçtiğimiz haziran ayında yapılması karar verilen topuklu ayakkabı şeklindeki kilisesinin yapımına ise yerel bir hikayeden esinlenerek karar verildiği söyleniyor. Anlatılanlara göre 1960’larda yaşayan 24 yaşındaki Wang soyadlı bir kız siyah ayak hastalığına yakalanıyor ve düğün gününden önce iki bacağının da kesilmesi gerektiği söyleniyor. Wang, evlenmekten vazgeçiyor ve hayatını geri kalanını bir kilise de geçiriyor. Bu kilise de Wang’ın anısına inşaa ediliyor.

Ancak çıkan söylentilerden bir diğer ise kilisenin yapılış amacı kadınların ilgisini çekmek için. Zheng Rongfeng’in açıklamasına göre kilisede kadınlar için akçaağaç yaprakları, kekler, bisküviler, sevgililer için sandalyeler bulunacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap