SON DAKİKA



Haber > Dünya > Scholz ve Macron, Putin'e adeta yalvardı! Ukrayna'da ateşkes ilan et

Scholz ve Macron, Putin'e adeta yalvardı! Ukrayna'da ateşkes ilan et

10 Mart 2022 Perşembe - 16:36




Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.





Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı sürerken Batı'nın iki önemli ülkeleri peş peşe Moskova'nın kapısını çaldı. 

Harekat nedeniyle ABD başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri Rusya'ya yaptırım uygularken, Devlet Başkanı Vladimir Putin geri adım atmıyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Görüşme talebinin Almanya ve Fransa'dan geldiği aktarıldı. Alman hükümetinden alınan bilgiye göre, görüşmeler sırasında Almanya ve Fransa, Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes ilan etmesini istedi.

Görüşmede Macron ve Scholz'un krize çözümün Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakereler yoluyla gelmesi gerektiğinde ısrar ettikleri aktarıldı.


Üç liderin, ilerleyen günlerde birbirleriyle yakın temas halinde kalma konusunda mutabık kaldıkları duyuruldu.

Bugün Antalya'da Ukraynalı mevkidaşı ile görüşme sonrası açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir daha asla Batı'ya güvenmeyeceklerini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap