SON DAKİKA



Haber > Dünya > Schengen vizesi alma sistemi değişiyor!

Schengen vizesi alma sistemi değişiyor!

01 Mart 2024 Cuma - 14:37




Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilcilikleri tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Mart'tan itibaren Schengen vizesi başvurusu yapacak olanlar için önemli bir değişiklik yapıldı.





Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilcilikleri tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Mart itibarıyla vize randevu sisteminde önemli değişiklikler yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, vize başvurusu yapmak isteyenlerin artık iki aşamalı bir randevu sürecinden geçmeleri gerekecek.

İlk aşamada, vize başvurusu yapmak isteyenlerin randevu bekleme listesine kayıt olmaları ve buna dair bir e-posta alması gerekecek. Bu adım, başvuru sahiplerinin randevu bekleme listesine kaydolmaları için gereklidir.

İkinci aşamada ise, başvuru sahiplerinin vize başvurularını harici hizmet sağlayıcı aracılığıyla iletmeleri için gerekli olan tarih bilgisini alacakları belirtildi. Bu aşamada randevular, kayıtların kronolojik sırasına göre tahsis edilecek ve uzun zaman alan randevu aramalarına son verilecek.

Ayrıca, Schengen vizesi için randevu alırken dikkat edilmesi gereken koşullar da açıklandı. Buna göre, 18 Mart 2024 tarihinden itibaren randevuların sadece Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinin resmi internet sitesi üzerinden alınabileceği vurgulandı. Başvuru hakkında önceden bilgi alınması gerektiği ve vize başvurusu için randevu kaydının ücretsiz olduğu ancak başvurunun yapılması için bir ön ödeme yapılması gerektiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap