SON DAKİKA



Haber > Dünya > Şarbon vakası alarma geçirdi! İlk şarbon vakası tespit edildi

Şarbon vakası alarma geçirdi! İlk şarbon vakası tespit edildi

18 Temmuz 2023 Salı - 14:56




Nijerya'da ilk şarbon vakası tespit edildi. Nijerya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şarbon vakası tespit edilen kişinin bir çiftçi olduğu ve şarbonlu hayvanın etini yediği belirtildi.





Türkiye Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de ilk şarbon vakasının tespit edildiğini duyurdu. Şarbon vakası, Adana'da bir çiftçide tespit edildi. Çiftçi, enfekte olan bir hayvanın etini yedikten sonra hastalandı. Şarbon vakası, Batı Afrika ülkelerinde son zamanlarda görülen bir salgınla bağlantılı.

Şarbon, bakteriyel bir hastalıktır ve enfekte olan hayvanlardan insanlara bulaşabilir. Şarbon belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve ciltte lezyonlar yer alır. Şarbon, tedavi edilmezse ölümcül olabilir.

Türkiye Sağlık Bakanlığı, şarbon vakası tespit edilen çiftçiye tedavi uygulandığını ve temaslı kişilerin de takip edildiğini açıkladı. Bakanlık, halka şarbon hastalığından korunmak için enfekte olmuş hayvan etinden uzak durulması ve ellerin sık sık yıkanması çağrısında bulundu.

Türkiye'de tespit edilen şarbon vakası, tüm ülkeyi alarma geçirdi. Sağlık Bakanlığı, şarbon hastalığının yayılmasını önlemek için gerekli önlemleri aldıklarını açıkladı. Halk da şarbon hastalığından korunmak için gerekli önlemleri almalı ve sağlık uzmanlarının uyarılarını dikkate almalıdır.

Şarbon hakkında bilmeniz gerekenler


  • Şarbon, bakteriyel bir hastalıktır.

  • Enfekte olan hayvanlardan insanlara bulaşabilir.

  • Şarbon belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve ciltte lezyonlar yer alır.

  • Şarbon, tedavi edilmezse ölümcül olabilir.

  • Şarbon hastalığından korunmak için enfekte olmuş hayvan etinden uzak durun ve ellerinizi sık sık yıkayın.


  • Şarbon belirtileri görülürse hemen bir sağlık kuruluşuna başvurun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap