SON DAKİKA



Haber > Dünya > Salvador'u Bitcoin ateşine atmıştı! Kendini havalı diktatör ilan etti

Salvador'u Bitcoin ateşine atmıştı! Kendini havalı diktatör ilan etti

21 Eylül 2021 Salı - 13:17




Bitcoin'i yasal para birimi olarak kullanmaya başlayarak halkını büyük bir ateşe atan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, kendisini diktatör "en havalı diktatör" ilan etti.





Haziran ayında kripto para birimi Bitcoin'in ülkede yasal para birimi olarak kullanılmasını onaylayarak yasal para birimi haline getiren ilk ülke olan El Salvador'da halk Devlet Başkanı Nayib Bukele'ye karşı ayaklanmıştı.

Bitcoin'e karşı çıkan halk tarafından ağır eleştirilere maruz kalan Devlet Başkanı Bukele, büyük bir skandala daha imza attı. Bukele, kendisini "en havalı diktatör" ilan etti.

Twitter hesabındaki profil tanımını değiştiren Bukele "Dünyadaki en havalı diktatör." diye yazdı. Bukele'nin yaptığı normal karşılanmayan değişikliğin hesabının bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmesi sonucunda yapıldığı düşünülse de, hesaptan Bitcoin ile ilgili paylaşımların sürmesi sonucunda durumun böyle olmadığı anlaşıldı.

6,5 milyon nüfusun üçte biri yoksulluk sınırının altında yaşadığı El Salvador'da 9 Şubat 2019 yılından bu yana Devlet Başkanı olan Nayib Bukele'nin görev süresi 2024 yılında sonlanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap