SON DAKİKA



Haber > Dünya > Saldırılar hız kesmeden devam ediyor! Mariupol'ü bombaladılar

Saldırılar hız kesmeden devam ediyor! Mariupol'ü bombaladılar

10 Mart 2022 Perşembe - 16:19




Dünya, Ukrayna, Rusya, Türkiye dışişleri bakanlarının bugün Antalya'da savaşa yönelik gerçekleştirdiği zirvede ateşkes beklerken, Ruslar Ukrayna'nın Mariupol kentinden saldırılarını sürdürdü. Belediye Başkan yardımcısı Orlov, “Gerçekten net ölüm sayısını hesaplayamıyoruz. Yani, açıklanandan üç ila dört kat daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Sokaklarda kaç kişinin bombalarla öldürüldüğünü sayamıyoruz bile.” dedi.





Dünyanın merakla beklediği Ukrayna, Rusya, Türkiye dışişleri bakanlarının bugün Antalya'da savaşa ilişkin gerçekleştirdiği toplantı devam ederken, Ruslar Mariupol'den saldırılarına devam etti.

Reuters’ın haberine göre, Mariupol Şehir Konseyi, şehrin havadan saldırı altında olduğunu açıkladı.

Dün de Mariupol belediye başkan yardımcısı Serhiy Orlov, Mariupol'de en az bin 200 sivilin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

SOKAKLARDAKİ ÖLÜM SAYISINI HESAPLAYAMIYORUZ

Mariupol Belediye Başkan yardımcısı Serhiy Orlov, “Rakamlar gerçekten korkunç. Dün 1.207 kurbanın bombardımanlar sonucu öldürüldüğünü doğruladık” dedi.


Orlov, “Gerçekten net ölüm sayısını hesaplayamıyoruz. Yani, açıklanandan üç ila dört kat daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Sokaklarda kaç kişinin bombalarla öldürüldüğünü sayamıyoruz bile.” dedi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşyuk da, kuşatma altındaki Mariupol kentine ulaşmaya çalışan insani yardım konvoyunun çatışmalar nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Yetkililer, ölü sayısının fazla olması sebebiyle şehirde toplu mezarlar kazılmaya başlandığını açıkladı.

Mariupol kenti belediye meclisi de kentin havadan saldırı altında olduğunu açıkladı.

RUSYA, SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR


Rus güçleri Ukrayna’nın Azak Denizi kıyısındaki Mariupol kentinde bir kadın doğum hastanesini vurdu. Saldırı sonrası aralarında doğum sancısı çeken kadınların da bulunduğu en az 3 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı açıklandı. Hava saldırılarıyla şehirdeki altyapı yok edilirken, Mariupol sakinlerinin gıda, su, elektrik ve doğalgaza erişimleri bulunmuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap