SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'nın saldırılarında Ukrayna'da 121 çocuk öldü

Rusya'nın saldırılarında Ukrayna'da 121 çocuk öldü

23 Mart 2022 Çarşamba - 11:32




ABD'de Tesla aracıyla yüksek hız gösterisi yapmak isteyen kişinin videosu viral oldu, sürücünün başına 1000 dolar ödül kondu. Avustralya'da ise bir kadın Tesla aracıyla bir yayaya çarparak 20 metre uçmasına sebep oldu. Tesla'nın YouTube videosu nedeniyle kovduğu çalışan da gündeme oturdu.





ABD'nin Los Angeles kentinde kiraladığı Tesla'yla yüksek hızlı gösteri yapmaya çalışan bir sürücü, aracı park halindeki araçlara ve çöp kutularına çarptı. Tesla'nın adeta uçtuğu şiddetli kazanın görüntüleri, sosyal medyada viral oldu. Los Angeles Polis Departmanı'nın YouTube'da paylaştığı bir videoda Tesla'nın bir kavşaktan hızla geçerken havaya fırladığı görülüyor.

'UZAYA ZATEN TESLA GÖNDERMEMİŞ MİYDİ?'

2018 model siyah aracın daha sonra ön tekerlekleri üstüne düştüğü ve etraftaki araçlara çarptığı duyuluyor. Aynı zamanda Instagram'da da paylaşılan görüntüler, yaklaşık 200 bin beğeni aldı. Kullanıcılardan biri, Tesla CEO'su Elon Musk'ın Falcon 9 roketiyle 4 yıl önce uzaya fırlattığı Tesla Roadster'ı hatırlattı. Kullanıcı, "Elon Musk zaten uzaya bir Tesla göndermemiş miydi?" diye yazdı.

ARAÇLAR PARAMPARÇA OLDU

Kazada ölen olmadığı ifade edilirken, Tesla'nın çarptığı diğer araçların ağır hasar aldığı belirtildi. Araç sahiplerinden Jordan Hook, Tesla'nın çarpma kuvvetiyle arabasının ön lastiklerinin, direksiyonu ve süspansiyonunun paramparça olduğunu aktardı. Kısa süre önce motor bakımı için 5 bin dolar harcadığını söyleyen Hook, otomobilin motorunun da ağır hasar aldığını söyledi: İşte bu arabayla baş başayım ve ne olacağını bilmiyorum. Polisler, 'Şoförün kim olduğunu bilmiyoruz' dedi. Sigorta ve diğer şeyler için bunun ne anlama geldiğine dair fikrimiz yok. Bu yüzden gerçekten moralim bozuldu.

BAŞINA ÖDÜL KONDU


Polis teşkilatının açıklamasında, "Şu anda sürücüyle ilgili bir bilgi yok, Tesla olay yerinde terk edilmişti" ifadeleri yer aldı: "Dedektifler aracı kimin kiraladığını araştıracak." Teşkilat sürücüye dair bilgi paylaşanlara 1000 dolarlık ödül teklif ediyor.

TRAVMAYA BİNMEYE ÇALIŞAN KADINA ÇARPTI

Avustralya'da yaşlı bakım görevlisine çarptığı ve ardından kaçtığı edilen bir sürücü, mahkemeye Tesla elektrikli arabasının kaza anında otomatik pilotta olduğunu söyledi. 23 yaşındaki Sakshi Agrawal'ın Salı günü sabah 6.30'da Melbourne'de tramvaya binmeye çalışan bir yaşlı bakım görevlisine çarptığı iddia ediliyor. Hastaneye kaldırılan 26 yaşındaki kurban Nicole Lagos'un hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Agrawal, olay yerinden kaçtıktan sonra polise teslim oldu. Gözaltına alınan kadın, daha sonra kelepçeli olarak olay yerine götürüldü.

'OTOMATİK PİLOT YÜZÜNDEN OLDU'

Salı günü Melbourne Sulh Ceza Mahkemesi'nde arabayla yaralanmaya neden olmak ve yardım etmemekle suçlandı. İddiaya göre Agrawal mahkemede, yayaya çarptığında model 3 Tesla'sının 'otomatik pilot'a geçtiğini söyledi. Mahkeme, Agrawal'ın daha önce ehliyetinin askıya alındığını duydu. The Age'in bildirdiğine göre, davanın Avustralya'da Tesla'yı içeren bir davayı ilk kez araştıracak. Otomatik pilot, Tesla araçlarının şeridinde otomatik olarak yönlendirilmesini, hızlanmasını ve fren yapmasını sağlayan bir sürücü yardım sistemi. Sistem yine de sürücülerin çevrelerinden haberdar olmalarını ve ellerini direksiyonda tutmalarını gerektiriyor.


GÖRGÜ TANIKLARI 'BÜYÜK BİR PATLAMA' DUYDU

Görgü tanıkları 'büyük bir patlama' duyduklarını ve arabanın çarptığı Lagos'u yolda başında ve bacağında yaralarla gördüklerini söyledi. Dedektif Kıdemli Çavuş Jarrod Dwyer, arabanın Lagos'a çarptığı ve onu 15-20 metre arasında sürüklediği kaza sırasında havanın hala nispeten karanlık olduğunu belirtti.

ALTI KİŞİ YARDIM ETTİ, BİLİNCİ KAPALI

Agrawal'ın çarpışmadan sonra paniklediğini ve olay yerinden ayrıldığını, ancak kısa bir süre sonra bir arkadaşıyla birlikte geri döndüğünü anlatan Dwyer, kadının polisle birlikte olay yerine döndüğünde pişmanlık duyduğunu ve "oldukça histerik" olduğunu söyledi. Çavuş Dwyer, araba çarptıktan sonra altı kişinin yardım ettiği Lagos'un bilincinin kapalı olduğunu ve polisle konuşamadığını kaydetti.

TESLA VİDEOSU YAYINLADI, İŞTEN KOVULDU


Bir Tesla çalışanı, yayınladığı YouTube videoları yüzünden kovulduğunu iddia etti. Bernal, son olarak kendine ait olan 42 bin Euro’luk Model 3’ün bir videosunu yayınladı ancak iddiaya göre bu video Elon Musk’ı sinirlendirdi ve Tesla politikalarına karşı geldiği söylenerek işten çıkarıldı. John Bernal, 2020’den beri çalıştığı Tesla’dan kovulmasının sebebinin YouTube olduğunu iddia ediyor. Bernal, CNBC’ye kovulmasıyla ilgili yazılı olarak herhangi bir neden belirtilmediğini ancak yöneticilerinin kendisine YouTube kanalının bir çıkar çatışmasına neden olduğunu ve Tesla politikasını çiğnediğini söylediğini öne sürdü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap