SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'nın 44 uçağına el koyma kararı

Rusya'nın 44 uçağına el koyma kararı

19 Kasım 2020 Perşembe - 13:06




Kırım Savcılığının başvurusu üzerine, işgal altındaki Kırım’a yasa dışı uçuş düzenlediği iddiasıyla uluslararası kuralları ve Ukrayna yasalarını ihlal eden Rus hava yolları şirketlerine ait 44 uçak hakkında daha el koyma kararının alındığı bildirildi.





Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyet göstermeye başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığından bugün yapılan acıklamaya göre, Kırım’a yasa dışı uçuş gerçekleştiren Rus havayollarına ait uçakların işgal altındaki yarımadaya “giriş / çıkış” düzeni ve uluslararası uçuş kurallarını ihlal ettiği belirtildi.

Kırım Savcılığı, Eylül 2020’de, işgal altındaki Kırım’a yasa dışı uçuş düzenleyerek uluslararası kuralları ve Ukrayna yasalarını ihlal eden Rus hava yolları şirketlerine ait 65 uçak hakkında el koyma kararının alındığını açıklamıştı.

KIRIM’A UÇUŞLAR YASAKLANMIŞTI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 27.03.2014 tarihli 68/ 262 numaralı Ukrayna toprak bütünlüğüne ilişkin kararına göre; Kırım’ın hava sahası, yarımadanın Rusya tarafından işgaline bağlı olarak kapatıldı.

2014 Nisan ayının başında Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL) Kırım’a uçuşları yasakladığını duyurdu. ICAO, yayınladığı resmi bildirisinde, Akmescit havaalanının havacılık yönetim hakkının Ukrayna’ya ait olduğunu belirtmiş ve Rusya tarafından Ukrayna’ya ait havacılık alanına müdahalenin devam etmesi durumunda Rusya’nın havacılığı ve havayolu şirketleri için çok ciddi sonuçların ortaya çıkacağını açıklamıştı.


Ancak, işgalin başladığı 2014 yılından beri, özellikle Rus hava yolları şirketleri, Kırım’da faaliyet gösteren Akmescit’teki havaalanına uçuşlar gerçekleştirerek, geçici olarak işgal altındaki bölgede Ukrayna’nın hava sahasını ve devlet sınırını ihlal ediyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri keşif ve bilgi merkezi hava sahası kontrol departmanı çalışanları, Rus uçaklarının, 2014 yılının başından beri işgal altındaki Kırım’da Ukrayna hava sahasını ve devlet sınırını 200 binden fazla kez ihlal ettiğini kaydetmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap