SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'dan şok iddia: Ukrayna, Donbas'a saldıracaktı!

Rusya'dan şok iddia: Ukrayna, Donbas'a saldıracaktı!

09 Mart 2022 Çarşamba - 14:00




Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 14. güne girildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Mart 2022'de Donbas'a saldırmaya hazırlandığını gösteren bir takım gizli belgeleri paylaştı.





Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarını işgal etmesiyle başlayan savaşta 14 gün geride kaldı. Bu süreçte yüzlerce insan hayatını kaybetti, binlercesi ise yaralandı. İki ülke arasındaki müzakerelerden ise henüz bir sonuç çıkmadı. Sadece geçici ateşkes konusunda uzlaşan devletler, belirli saatlerde sessizlik anlaşmasını uygulamaya koydu. Bu zaman aralıklarında ölümle burun buruna gelen Ukraynalı siviller, ülkeden kaçmak için yollara döküldü. Bölgede tahliyeler zor şartlar altında sürdürülmeye çalışılıyor.

"GİZLİ BELGELER BULDUK"

Tüm dünyanın gözü bölgeden gelecek haberlere çevrilmişken Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın Mart 2022'de Donbas'a saldırmaya hazırlandığını doğrulayan gizli belgeler bulduk. Donbas'a saldırı operasyonunun planlanması ve hazırlığına ABD ve NATO'nun ne derece dahil olduğu henüz bilinmiyor." ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap