SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya ve Çin, Batı'ya karşı birleşti: Putin ve Şi birlik mesajı verdi

Rusya ve Çin, Batı'ya karşı birleşti: Putin ve Şi birlik mesajı verdi

04 Şubat 2022 Cuma - 14:53




Putin ve Şİ'den Batı'ya mesaj. Ukrayna krizi nedeniyle tansiyonun yükseldiği bir dönemde Pekin’de bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çinli mevkidaşı Şi, Batı’ya karşı birlik mesajı verdi.





Ukrayna krizi nedeniyle Batı'nın tepkilerine marzu kalan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pekin Kış Olimpiyatları için Çin'e gitti.

Pekin’de bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çinli mevkidaşı Şi, ortak açıklamayla ABD ve NATO'ya  karşı birlik mesajı verdi.

RENKLİ DEVRİMLERE KARŞI İŞBİRLİĞİ

NATO'nun genişlemesine karşı çıktıklarını kaydeden Rusya ve Çin'in ortak açıklamasında, iki ülkenin renkli devrim girişimlerine ve dış müdahalelere karşı işbirliğini güçlendirecekleri kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Çin'in Ukrayna konusunda Rusya'ya, Rusya'nın da Tayvan konusunda Çin'e destek verdiği vurgulandı.


PUTİN VE Şİ PEKİN’DE GÖRÜŞTÜ

Rusya lider Putin, Pekin'e indikten kısa bir süre sonra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Putin görüşmede Çinli mevkidaşı Şi'ye Olimpiyat törenine daveti için teşekkür etti.

Şi de Rusya ve Çin’in temel çıkarların korunması konusunda kararlı bir şekilde birbirlerini desteklediklerini ifade etti.

İkili askeri işbirliğinin de görüşüldüğü toplantıda, Rusya'dan Çin'e doğalgaz arzına ilişkin yeni anlaşmanın da gündeme geldiği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap