SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya kritik adadan çekildi!

Rusya kritik adadan çekildi!

01 Temmuz 2022 Cuma - 10:27




Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı sürerken, sahada önemli bir gelişme yaşandı ve Rus birliklerinin kritik önemdeki Yılan Adası’ndan çekildiği öğrenildi.





Savaşın ilk gününden beri çatışmaların odağındaki noktalar arasında yer alan Yılan Adası, stratejik olarak büyük önem taşıyan bir noktada, Odessa açıklarında bulunuyor. Rusya Savunma Bakanlığı, çekilmenin “bir iyi niyet göstergesi” olarak gerçekleştiğini duyururken, bu hamleyle Ukrayna’da mahsur kalan tonlarca tahılın çıkarılması için bir insani koridor açılması planını baltalamadıklarını göstermek istediklerini belirtti.

Neden çekildi?

Ancak uzmanlar bu açıklamanın inandırıcı olmadığı görüşünde. Rusya’nın açıklamasının iç politikaya yönelik ve başarısızlığı kapatma amaçlı olduğu tahmin ediliyor.

Ukrayna ordusu savaşın başında kaybettiği adaya son dönemde ciddi saldırılar düzenliyor ve Rusya’ya kayıp verdiriyordu. Bunun en büyük sebebi, adanın anakaraya sadece 35 kilometre uzaklıkta ve füze saldırısı için uygun menzilde olmasıydı. Uzmanlar adada asker bulundurmanın askeri açıdan mantıklı olmadığı, zira adanın tüm saldırılara açık bir konumda olduğunu ifade ediyor.

İlk tahıl gemisi çıktı


İşgal altındaki Ukrayna limanı Berdyansk’a atanan Rusya yanlısı yönetim, 24 Şubat’tan bu yana ilk kez tahıl taşıyan bir geminin limandan yola çıktığını ifade etti. Rusya, Ukrayna’nın tahılını çalıp satmakla suçlanıyor. Kiev, Rusya’nın uyguladığı blokaj nedeniyle tahılını ihraç edemiyor. Ukrayna’nın güneyindeki Zaporijya ve Herson bölgeleri büyük oranda Rus kontrolünde bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap