SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rus stratejik bombardıman uçağı Tu-22 vuruldu! Dünya şokta

Rus stratejik bombardıman uçağı Tu-22 vuruldu! Dünya şokta

22 Ağustos 2023 Salı - 11:53




Putin'in memleketi St. Petersburg yakınlarından gelen görüntüler, ünlü savaş uçağının imha edildiğini doğruladı. Bombardıman jetinin Tu-22M3 gibi modern versiyonları, saatte 2.300 km/saat hıza ulaşabiliyor.





Savaşın on sekizinci ayının dolmasına iki gün kaldı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla temellerinden değişen dünya işgalin ne zaman ve nasıl sona ereceğini merakla bekliyor. Ukrayna ordusunun yaz başında başlattığı karşı taarruz henüz Rus savunma hatlarında bir kırılmaya yol açmadı, taraflar artık insansız hava ve deniz araçlarını daha çok kullanıyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da gece yarısı patlamalar duyuldu, gökyüzünü aydınlatan patlamaların gerçekleştiği yerler Strogino semtiyle Krasnogorsk bölgesiydi. Patlamaların görüntüleri anında sosyal medya kanallarında yayıldı, evlerin üstünde yükselen dumanlar dikkat çekiciydi.

Drone saldırılarının ardından Moskova'daki üç ana havalimanı bir kez daha uçuşlarını durdurmak zorunda kaldı. Rusya'nın başkentini hedef alan insansız hava aracı saldırıları haftalardır devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova semalarında süzülen iki drone'un hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu bilgisini paylaştı.

Ancak Rusya Ukraynalıların gönderdiği tüm insansız hava araçlarını engelleyemiyor. Bunlardan biri, Rus ordusuna ait uzun menzilli bir stratejik bombardıman uçağını imha etti.

RESMİ AÇIKLAMADA DETAY YOKTU


Sosyal medyada yayınlanan ve BBC'nin doğrulama servisi BBC Verify arafından analiz edilen görüntüler, St Petersburg'un güneyindeki Soltsy-2 Hava Üssü’nde bir Tupolev Tu-22’yi yanarken gösteriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap