SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rus siyasetçiden şok iddia: Batı, Erdoğan’ı ortadan kaldırmak istiyor

Rus siyasetçiden şok iddia: Batı, Erdoğan’ı ortadan kaldırmak istiyor

26 Kasım 2021 Cuma - 16:32




Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Direktörü Markov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD ve AB tarafından istenmediğini öne sürdü. Markov, Erdoğan'ı, Moskova ve Pekin’in desteklediğini söyledi.





Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve ekonomik sıkıntılar Rus siyasetçiler tarafından da yakından takip ediliyor.

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Direktörü, eski Duma milletvekili Sergey Markov, Türkiye’deki gelişmeleri Sputnik’e değerlendirdi.

Markov, döviz kurlarındaki artışın ardından yaşanan gelişmeleri şöyle yorumladı:

“Öncelikle şunu kaydetmek gerekir ki, bu protestolar Batı medyasında yazıldığı kadar büyük değil. İkincisi, protestolar sadece büyük şehirlerde yapılıyor. Son yerel seçimlerde, 10 büyük şehirden 8’inde muhalefet kazanmıştı. Dolayısıyla ülkenin diğer kısmı, büyük şehirlerin dışında kalan bölgeler sakin kalıyor. Yani taşranın Erdoğan’dan yana olduğunu ve partisini desteklediğini söyleyebiliriz.”

Batı’nın, Türkiye’de istikrarsız bir ortam olmasından hoşnut olduğunu iddia eden Markov, ''Şüphesiz bugün iktidara gelebilecek muhalefet ABD ve AB’den yana. Batı da diğer her şeyin yanında Rusya'yla iyi ilişkilere sahip olduğu için Erdoğan’ı ortadan kaldırmak istiyor'' diye konuştu.


‘Erdoğan, gerçek desteği sadece Moskova ve Pekin’den alabilir’

 Türkiye’nin Rusya ve Çin’le daha sıkı ilişkiler içinde olması gerektiğini savunan Rus analist, şöyle devam etti:

 “Her şey şansa bırakılırsa iki yıl sonra Erdoğan, şu anda Lukaşenko’nun bulunduğu duruma düşebilir. İçeride protestolar, dışarıda yaptırımlar. Erdoğan gerçek desteği sadece Moskova ve Pekin’den alabilir. Türkiye, Avrasya Ekonomik Birliği’nin üyesi olabilir. Bu, Rusya ve Türkiye’yi çok güçlendirir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap