SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rishi Sunak: Türkiye ile Tahıl Koridoru için yakından çalışıyoruz

Rishi Sunak: Türkiye ile Tahıl Koridoru için yakından çalışıyoruz

25 Temmuz 2023 Salı - 13:04




İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın tekrar yürürlüğe konulması için Türkiye ortak çalıştıklarını açıkladı.





Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması'nı 17 Temmuz'da askıya aldığını açıkladı. Konuyla ilgili konuşan Peskov, 'Karadeniz Tahıl Anlaşması şimdilik durduruldu' dedi. Kremlin'den yapılan ayrı bir açıklamada ise Rusya'nın istediği şartların oluşması durumunda anlaşmanın tekrar sağlanacağı bildirildi.

İLK GEMİ GEÇEN SENE LİMANDAN AYRILDI

İlk geminin geçen sene hareket ettiği anlaşma daha önce 3 defa uzatıldı. Anlaşma kapsamında Ukrayna'dan ayrılan tahılın yüzde 40'ı Avrupa'ya, yüzde 30'u Asya'ya, yüzde 13'ü Türkiye'ye, yüzde 12'si Afrika'ya ve yüzde 5'i Orta Doğu'ya taşındı.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin 'Sona eren Karadeniz Tahıl Anlaşması'na dönmek şu an için imkansız' denildi. Aynı dakikalarda İngiltere Başbakanı Sunak ise Karadeniz Tahıl Koridoru'nun yeniden işlev kazanması için İngiltere'nin Türkiye ile yakın çalıştığını söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap