SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'in tüylerini diken diken edecek tarih: 16 Mayıs!

Putin'in tüylerini diken diken edecek tarih: 16 Mayıs!

26 Nisan 2022 Salı - 10:48




Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Üçüncü Dünya Savaşı riskinin hafife alınmaması gerektiğini söyleyerek dünyayı şoka sürükledi. İngiltere, Ukrayna'da 15 bin Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Savaşın kaderini belirleyecek buluşma bugün başlıyor, Almanya'dan tank ve Gepard hamlesi geldi. Rusya'nın nükleer silahla tehdit ettiği adımın ise Mayıs ayı ortasında atılacağı bildiriliyor.





15 bin askeri ve 500'den fazla tankını Ukrayna'da kaybeden Rusya yeryüzünü Üçüncü Dünya Savaşı çıkarmakla tehdit etti, işgalci Vladimir Putin'in tüylerini diken diken edecek başvurunun tarihi de belli oldu.

Avrupa'nın en güçlü ekonomisi Almanya'da bugün ABD'nin ev sahipliğinde çok kritik bir toplantı gerçekleşecek. Ramstein Hava Üssü'nde ABD ve 40'ı aşkın müttefikinin savunma bakanları, Ukrayna'ya yapılacak askeri yardımı masaya yatıracak.

Toplantıya ev sahipliği yapacak ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Pazar günü gerçekleşen Kiev ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada Rusya'nın bir daha başka ülkeleri işgal edemeyecek kadar zayıflatılmasından söz etmişti.

ABD, Ukrayna'ya 713 milyon dolarlık yeni bir silah yardımını Pazartesi günü duyurdu ve Washington'ın işgalin başladığı 24 Şubat'tan bu yana gönderdiği yardımın tutarı neredeyse 4 milyar doları buldu.

ALMANYA'DAN TANK VE GEPARD HAMLESİ


İşgal öncesinde Ukrayna'ya silah göndermeyi reddeden Almanya, 24 Şubat'tan itibaren radikal bir değişikliğe gitti ve elinde bulunan silahları Ukrayna'ya sevk etmeye başladı. Alman medyası, Ramstein Hava Üssü'ndeki buluşma öncesinde Berlin yönetiminin aldığı yeni bir kararı sayfalarına taşıdı. Sueddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, Almanya Rusya'ya karşı kullanılmak üzere Ukrayna'ya Gepard hava savunma sistemleri yollayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap