SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin'in nükleer tehdidi AB'yi korkuttu! Acil durumlara hazırlanıyor

Putin'in nükleer tehdidi AB'yi korkuttu! Acil durumlara hazırlanıyor

06 Nisan 2022 Çarşamba - 14:50




Avrupa Birliği kimyasal, biyolojik ve radyo-nükleer saldırılara karşı hazırlık için 540 milyon euroluk stok oluşturdu.





Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası Batı'nın tehditlerine karşı Moskova nükleer silah tehdidinde bulunmuştu.

Avrupa Birliği kimyasal, biyolojik ve radyo-nükleer acil durumlara karşı hazırlık için 540 milyon euroluk stok oluşturduğunu açıkladı.

AB Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu stok bu tür acil müdahale gerektiren durumlara maruz kalan insanları tedavi etmek için ilaçlar, ekipman ve aşıları içerecek.

Ayrıca söz konusu maddelere maruz kalmış insanları, altyapıyı, binaları, araçları veya kritik ekipmanı arındırmak için hem personel hem de ekipman stoka dahil olacak.

Bu kapsamda AB, ilk adım olarak, yaklaşık 3 milyon potasyum iyodür tableti AB Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde Ukrayna'ya gönderdi.


Rusya-Ukrayna savaşı ve Çernobil Nükleer Santrali yakınındaki çatışmalardan duyulan endişe nedeniyle Avrupa'da iyot tabletlere talep artmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve NATO'nun tehditlerine karşı saldırı olursa nükleer silah kullanmaktan çekinmeyeceklerini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap