SON DAKİKA



Haber > Dünya > Prens Philip'in cenazesinden önce parti düzenleyen Boris Johnson, Kraliçe'den özür diledi

Prens Philip'in cenazesinden önce parti düzenleyen Boris Johnson, Kraliçe'den özür diledi

14 Ocak 2022 Cuma - 17:36




Pandemi kısıtlamaları sürerken parti yaptığı ortaya çıkan Johnson'un üzerindeki istifa baskısı daha da arttı.





Kraliçe 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in cenazesinden bir gün önce başbakanlık konutunda parti düzenlendiğinin ortaya çıkmasının ardından, Boris Johnson'ın ofisi Kraliyet Ailesi'nden özür diledi.

Başbakanlık konutu Downing Street'te salgın döneminde parti düzenlendiğine dair haberlerle beraber, Johnson üzerindeki istifa baskısı daha da arttı.

Prens Philip'in ölümü nedeniyle ulusal yas ilan edilmişti

16 Nisan 2021 akşamı başbakanlıkta 2 ayrı parti verildi. Etkinlikler, Johnson'un eski İletişim Direktörü James Slack ile bir kişisel fotoğrafçısının görevlerinden ayrılması nedeniyle yapıldı. Bu veda partilerinden birine dışarıdan bavulla içki getirildi. Gece yarısından sonra da devam eden partiler, ilerleyen saatlerde bahçede birleştirildi. Johnson'un o gece Downing Street'te değil, Londra'nın dışındaki Checkers'ta bulunan başbakanlık konutunda olduğu ileri sürüldü.

İngiltere'de o tarihte yürürlükte olan koronavirüs kısıtlamaları sosyalleşmeyi dışarıda 6 kişilik gruplarla sınırlarken, kapalı mekanlarda ise 2 metrelik sosyal mesafe kuralının uygulanması isteniyordu. Ayrıca ülke, Kraliçe 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in ölümü sebebiyle ulusal yas içindeydi. Kısıtlamalar dolayısıyla Kraliçe, 17 Nisan'da yapılan cenaze töreninde kilisede tek başına oturmak durumunda kalmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap