SON DAKİKA



Haber > Dünya > Portekiz'de orman yangını çıktı

Portekiz'de orman yangını çıktı

26 Temmuz 2023 Çarşamba - 17:32




İtalya, Yunanistan ve İspanya’da orman yangınları ile mücadele devam ederken Portekiz’in başkenti Lizbon’a bağla Cascais bölgesinde de alevler yükseldi. En az 600 itfaiye eri, Cascais’de bir ulusal parkta çıkan orman yangınını söndürmeye çalışıyor.





Akdeniz ülkelerini kasıp kavuran orman yangınları Portekiz’e sıçradı. Portekiz’in başkenti Lizbon’un batısında 145 kilometrekarelik bir alanda bulunan Sintra-Cascais Ulusal Parkı’nda yangın çıktı. Ülkenin turizm cenneti olarak da bilin Cascais yakınlarındaki ulusal parkta çıkan yangında alevler kısa sürede yayıldı. İtfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarına en az 600 itfaiye eri ile müdahale ederken çalışmalara 189 araç katılıyor. Şiddetli rüzgârlar nedeniyle yangını söndürme çalışmalarında zorluklar ve aksamalar yaşanırken bazı noktalardaki bölge sakinleri de çareyi yangınlara kendileri müdahale etmekte buldu. Bölgede yaşayanlar el arabalarında taşıdıkları su kovaları ile alevleri söndürmeye çalışırken gökyüzü hızla yayılan dumanlarla kaplandı.

'TEK KORKUMUZ EVLERE ULAŞMASI'

Bölgedeki yangınları söndürmeye çalışan 34 yaşındaki Ines Figueiredo, “Tek korkumuz yangınların evlere ulaşması. Su dolu kovalarla elimizden geldiğince itfaiye ekiplerine yardım etmeye çalışıyoruz ama işe yaramayacak gibi” dedi. Öte yandan yangınlar nedeniyle herhangi bir hasarın oluşmadığını söyleyen Portekizli yetkililer, herhangi bir can kaybı ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap