SON DAKİKA



Haber > Dünya > Polonya'dan Almanya'ya çok ağır suçlama!

Polonya'dan Almanya'ya çok ağır suçlama!

25 Aralık 2021 Cumartesi - 13:01




Bu açıklama AB'de kriz çıkaracak. Polonya'nın iktidar partisinin genel başkanı Jarosław Kaczyński, Almanya'yı Avrupa Birliği'ni federal bir 'dördüncü reich'a çevirmeye çalışmakla suçladı.





Avrupa Birliği’nin sorunlu üyesi Polonya’dan Almanya’ya ağır suçlama geldi…

Aşırı sağ görüşlü Polonya gazetesi GPC'ye konuşan Hukuk ve Adalet Partisi lideri Kaczyński, "Bazı ülkeler, AB'nin temel olarak kullanılarak bir Alman 'dördüncü reich' kurulması olasılığından rahatsız" dedi.

Aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Jarosław Kaczyński, "Biz Polonyalılar bu modern gün boyun eğdirmesini kabul edersek farklı yollarla küçük düşürülürüz" diye konuştu.

Kaczyński, AB kurumlarının "federalist" fikirler için bir araç olarak kullanıldığını iddia ederken bloğu "bürokratik merkezcilik" ile suçladı. 

AB bu hafta, "AB yasalarına uymadığı ve yasal bağımsızlığı baltaladığı" gerekçesiyle Polonya hakkında yasal süreç başlatacağını duyurmuştu.


Yeni Almanya Başbakanı Olaf Scholz'ün Varşova'ya yaptığı ziyarette Polonya Başbakanı  Mateusz Morawiecki, "Berlin'in AB federalizmine verdiği destek ütopik ve bu yüzden tehlikeli" demişti.

 Dördüncü Reich, Adolf Hitler'in Üçüncü Reich'ın (1933-1945) halefi olan varsayımsal bir gelecek olan Alman Reich.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap