SON DAKİKA



Haber > Dünya > PKK sempatizanları Avrupa'yı karıştırdı: Londra da karıştı!

PKK sempatizanları Avrupa'yı karıştırdı: Londra da karıştı!

25 Aralık 2022 Pazar - 16:15




Fransa'nın başkenti Paris'te 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası terör örgütü PKK yandaşları Paris'ten sonra Londra sokaklarını savaş alanına çevirdi.





Fransa'da 3 kişinin hayatını kaybettiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi saldırısının yankıları sürüyor.  Paris'te silahlı saldırı sonrasında sokaklar karışırken otomobiller yakıldı, dükkanlar zarar gördü. Park halindeki onlarca motosiklet ve bisiklet ise kullanılamaz hale geldi. Saldırıyı protesto etmek isteyenlerle polis karşı karşıya geldi. Taş ve sopalarla saldıran protestoculara, polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti, yaralananlar ve gözaltına alınanlar oldu.

Tek başına hareket ettiği açıklanan saldırganın ise sağlık gerekçeleri nedeniyle gözaltı kararı kaldırıldı. "Vilyam" adındaki saldırgan, Paris Emniyet Müdürlüğü Psikiyatri Bölümü'ne sevk edildi. Paris sokaklarında protestolar devam ederken gösteriler İngiltere'nin başkenti Londra'ya da taşındı.

BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE TOPLANDILAR

İngiltere'nin başkenti Londra'da da protestocular, Fransa'nın Londra Büyükelçiliği önünde toplandı. Protestocular ile polis arasında küçük çaplı arbede yaşandı. Aynı zamanda terör destekçilerinin hedefinde ise Londra'daki Türkiye Büyükelçiliği vardı.

NE OLMUŞTU?


69 yaşındaki Fransız vatandaşı, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınında silahlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda 3 kişi yaşamını yitirdi. Fransız basını, saldırganın üzerinde en az 25 merminin olduğu bir kutu ve iki veya üç dolu şarjör bulunduğunu yazdı. Saldırganın ABD yapımı yarı otomatik bir tabanca kullandığı da öğrenildi. 

Şüphelinin sorgunun ardından paris savcısı, "ırkçı saldırı" olasılığı üzerine yoğunlaştıklarını bildirdi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin saldırganın tek başına hareket ettiğini, kesin amacınınsa henüz bilinmediğini söyledi. Bakan, zanlının herhangi bir izleme listesinde olmadığını da aktardı.

Zanlının geçen yıl Paris'teki bir göçmen kampına kılıçla saldırdığı ve 12 Aralıkta şartlı tahliye edildiği açıklanmıştı.

Olay sonrasında Paris'te PKK sempatizanlarının başlattığı gösterilerde 30 Fransız polisi yaralandı. 

Paris savcılık ofisi, 69 yaşındaki Fransız saldırganı muayene eden doktorun, saldırganın sağlık durumunun gözaltı koşullarıyla uyumlu olmadığı sonucuna vardığını açıkladı. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap