SON DAKİKA



Haber > Dünya > Paşinyan'ın Dağlık Karabağ pişmanlığı: Çok büyük bir hata yaptık

Paşinyan'ın Dağlık Karabağ pişmanlığı: Çok büyük bir hata yaptık

03 Eylül 2023 Pazar - 16:45




Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ ve Laçın koridoru konusunda Rusya'nın verdiği sözleri tutmadığını öne sürdü. Moskova'ya güvenmekle ülkesinin güvenlik risklerini artırdığını kabul eden Paşinyan'ın açıklamaları Rus medyasında manşet oldu.





2020 yılında tam 44 gün süren Dağlık Karabağ Savaşı'nda ilk çatışmalar 'Temas Hattı'nda yaşandı. Çatışmalar sonrası hem Azerbaycan hem de Ermenistan askeri ve sivil kayıpları dünya basınıyla paylaştı. Çok sayıda ülke ve Birleşmiş Milletler çatışmayı şiddetle kınadı ve her iki tarafı da gerilimi azaltmaya ve müzakereleri gecikmeden sürdürmeye çağırdı. Dağlık Karabağ'ın ikinci en büyük şehri Şuşa'nın Azerbaycan kontrolüne geçmesi sonrası ise devreye Rus lider Putin girdi. Yapılan üçlü görüşmeler sonrası Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan tarafından Ateşkes Antlaşması imzalanarak Dağlık Karabağ bölgesindeki tüm çatışmalara 10 Kasım 2020 tarihinde Moskova saati ile 00.00 itibarıyla son verildiği açıklandı.

TB2'DEN 1 MİLYAR DOLARLIK HASAR

Ukrayna işgalinden önce ilk kez devletler arası bir savaşta sahneye çıkan Bayraktar TB2 ise Ermenistan tarafına toplamda 1 milyar dolarlık bir hasar verdi. Özellikle dağlık bir alanda gerçekleşen ve savaş uçaklarının manevraların kısıtlandığı bölgede hedefleri bir bir imha eden TB2 o dönem hem yerel hem de ulusal medyada ses getirdi.


'HATA YAPTIK'

Gün içerisinde Rus basında çıkan haberlerde ise Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Rusya'ya yönelik yaptığı açıklamalar yer aldı. Ermenistan'ın güvenlik ve askeri açıdan Rusya ile işbirliği yapmasını büyük bir hata olarak nitelendiren Paşinyan, 'Güvenlik merkezinde tek bir noktaya bağlı kaldık. Rusya'nın mühimmat ve silaha ihtiyaç duyduğu şu günlerde Ermenistan'ın güvenliğini karşılayamayacağı açıktır' dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap