SON DAKİKA



Haber > Dünya > Paşinyan'dan Rusya itirafı: Hataydı

Paşinyan'dan Rusya itirafı: Hataydı

04 Eylül 2023 Pazartesi - 15:05




Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin güvenlik konusunda Rusya'ya bağımlılığını "stratejik hata" olarak niteledi.





Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Son dönemde taraflar arasında gerginlik tırmanıyor.

Bakü, toprak bütünlüğü ve güvenliğini sağlamak amacıyla Laçın’a gümrük noktası kurdu. Ancak Ermenistan'ın itirazları sürüyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İtalyan La Repubblica’ya verdiği demeçte, Rusya’yı eleştirdi ve “Güvenlik konusunda Rusya’ya bağımlı olmamız stratejik bir hataydı.” dedi.

Azerbaycan ile müzakerelerin sürdüğünü belirten Paşinyan, Karabağ’da yaşayan Ermenilerin Rusya'nın garantisi altında olduğunu hatırlattı. Azerbaycan’ın bölgeye gümrük kontrol noktası kurmasına tepki gösterdi.

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) dolayısıyla Rusya'ya ilişkin Ermenistan'da derin bir hayal kırıklığı yaşandığını anlatan Paşinyan, "bunun açık bir gerçek olduğunu düşünüyorum." dedi.


Paşinyan, Azerbaycan ile ihtilafı gerekçe göstererek, yıl başında Ermenistan'da yapılması planlanan KGAÖ tatbikatına ev sahipliği yapmayı reddetmişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap