SON DAKİKA



Haber > Dünya > Paşinyan, Putin'i sırtından vurdu: Adım atarsa tutuklanacak!

Paşinyan, Putin'i sırtından vurdu: Adım atarsa tutuklanacak!

14 Eylül 2023 Perşembe - 12:08




Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını söyledi. Paşinyan’ın tüzüğü onaylaması halinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan topraklarına ayak bastığında tutuklanabilecek





Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Ukrayna'da işlenen savaş suçlarından sorumlu olduğu iddiasıyla 17 Mart'ta tutuklama emri çıkarmıştı.

UCM'nin bu kararında, Putin'in Ukrayna'da çocukların yasadışı sınır dışı edilmesi ve insanların Ukrayna topraklarından yasadışı bir şekilde Rusya'ya nakledilmesi gibi suçlamalarla karşı karşıya olduğu belirtilmişti.

Şimdi, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Ermenistan parlamentosunda yaptığı konuşmada, Roma Tüzüğü'nü bağlayıcı olarak kabul ettiklerini duyurması dikkat çekiyor. Ermenistan, 1 Ekim 1999'da Roma Tüzüğü'nü imzalamıştı ancak bu tarihten itibaren parlamentoda onay bekliyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap