SON DAKİKA



Haber > Dünya > Papa Gazze'deki yaralılar için çağrıda bulundu

Papa Gazze'deki yaralılar için çağrıda bulundu

12 Kasım 2023 Pazar - 17:14




İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlendiği saldırılar 37'nci günde ağır şekilde devam ederken Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Gazze'de acilen yaralılara yardım edilmesi, sivillerin korunması ve zor durumdaki halka daha fazla yardım ulaştırılması için çağrıda bulundu.





Papa Franciscus, Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve Sudan'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'SİLAHLAR ASLA BARIŞ GETİRMEZ'

Acı çeken herkesin Filistinlilerin ve İsraillilerin yanında olduğunu söyleyen Papa Franciscus, "Bu karanlık anda onlara sarılıyorum ve onlar için çok dua ediyorum. Silahlar dursun. Silahlar asla barış getirmez, çatışmalar yayılmamalı. Yeter kardeşlerim, yeter." ifadelerini kullandı.

GAZZE'DEKİ YARALILAR İÇİN YARDIM ÇAĞRISI

"Gazze'deki halka çok daha fazla insani yardım ulaştırılması için çağrıda bulunan Papa, "Hristiyan, Yahudi, Müslüman hangi kavim ve dinden olursa olsun her insan, Rabb'in katında kutsaldır, değerlidir ve barış içinde yaşama hakkına sahiptir." dedi.

Papa, Sudan'da çok sayıda kişinin mağdur olduğunu ve yerlerini terk etmek durumunda kaldığı bir iç savaştan geçtiğini belirterek, "Yetkililere, 'insani yardımı teşvik etmeleri ve uluslararası toplumun da katkısıyla barışçıl çözümlere ulaşmak için çalışmaları konusunda' çağrıda bulunuyorum." dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap