SON DAKİKA



Haber > Dünya > Pakistan, İran'la gerilimin sona erdiğini duyurdu!

Pakistan, İran'la gerilimin sona erdiğini duyurdu!

21 Ocak 2024 Pazar - 11:43




Pakistan kabine üyeleri, siyasi ve askeri liderleri, İran İslam Cumhuriyeti ile tam diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması üzerinde mutabakata vardı.





İRNA'nın haberine göre, Pakistan Ulusal Güvenlik Komitesi'nin bugünkü toplantısının ardından bu ülkenin kabine üyeleri, siyasi ve askeri liderlerin nihai kararıyla İran İslam Cumhuriyeti ile tam diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve iki ülkenin büyükelçilerinin birbirlerinin başkentlerine geri gönderilmesi yönündeki nihai kararı üzerinde mutabakata vardı.

Pakistan Ulusal Güvenlik Komitesi'nin olağanüstü toplantısı, geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar başkanlığında İslamabad'da düzenlendi.

Pakistan Ulusal Güvenlik Komitesi'nin kararına göre bu ülke, İran'la diplomatik ilişkilerini tam düzeyde yeniden başlatma kararı aldı ve yakında İran ve Pakistan'ın büyükelçileri ilgili başkentlere geri gönderilecek.

Bu arada Pakistan Dışişleri Bakanlığı da İran ve Pakistan dışişleri bakanlarının bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, iki ülkenin büyükelçilerinin başkentlere dönüşünü görüştüğünü duyurdu.

Jalil Abbas Cilani ve Hüseyin Emirabdullahiyan terörle mücadele ve diğer ortak çalışma alanları konusunda işbirliği düzeyinin ve koordinasyonun güçlendirilmesine vurgu yaptı.


İran ve Pakistan dışişleri bakanları da gerilimin azaltılması konusunda mutabakata vardı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Jalil Abbas Cilani'nin iki ülkenin karşılıklı olarak birbirinin toprak bütünlüğüne ve egemenliğe saygı temelli bir iletişim kurması gerektiğini vurguladı belirtildi.

Pakistan ile İran arasındaki yakın ve kardeşlik üzerine kurulu ilişkilere vurgu yapan Pakistan Dışişleri Bakanı İslamabad'ın, güven ve karşılıklı işbirliği ruhuna dayalı olarak Tahran'la işbirliği yapma arzusunu dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap