SON DAKİKA



Haber > Dünya > Önce Pakistan sonra Vatikan! Karanlığa gömüldüler

Önce Pakistan sonra Vatikan! Karanlığa gömüldüler

10 Ocak 2021 Pazar - 09:33




Pakistan'da ülke çapında elektrik kesintisi yaşanmasının ardından Vatikan'da da elektrik kesintisi bildirildi. O anlar canlı yayınlandı. Elektrik kesintilerinin nedeni ise henüz bilinmiyor. Sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor





Pakistan'da başkent İslamabad da dahil olmak üzere ülke çapında elektrik kesintisi yaşanırken, benzer bir haber de Vatikan'dan geldi.

Pakistan'ın birçok şehrinde henüz belirlenemeyen sebeple yaşanan elektrik kesintisi yaşamı olumsuz etkiliyor. Aralarında başkent İslamabad'ın da olduğu Karaçi, Lahor, Multan ve Ravalpindi gibi çok sayıda şehir, güç kesintisi nedeniyle karanlığa gömüldü.

Vatikan'da yaşanan elektrik kesintisine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, elektrik kesintisinin ne kadar süreceği ise şimdilik bilinmiyor. Kesintilerin sabotaj olma ihtimali değerlendiriliyor.

Vatikan'dan canlı yayın yapan görüntülerde, kentin tamamen karanlığa gömüldüğü görüldü.



Sosyal medya kullanıcıları normal bir günde çekilen görüntüler ile kesinti sırasında çekilen görüntüleri karşılaştırdı.


 


PAKİSTAN KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Ülkede, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açılan "#blackout" (elektrik kesintisi) yazılı hashtag, 20 binden fazla paylaşımla TrendTopic (TT) oldu.

Başbakan İmran Han'ın Danışmanı Dr. Şahbaz Gill ise yaptığı açıklamada, Enerji Bakanı Ömer Eyüp ile elektrik kesintisi hakkında görüştüğünü söyledi.

Gill, Bakan Eyüp'ün tüm ekibinin kesintinin giderilmesi için çalıştığını anlattı. Bu arada Enerji Bakanı Eyüp de sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, güç dağıtım sistemindeki akımın 50'den 0'a düştüğünü, bunun da elektrik kesintisine neden olduğunu belirtti.

Eyüp, akımdaki düşüş nedenini belirlemeye çalıştıklarını ifade etti.


Pakistanlılara sabırlı olmaları çağrısında bulunan Eyüp, ekiplerin kesintiyi gidermek için görev yerlerine gittiğini kaydetti. Eyüp, Enerji Bakanı olarak bizzat kesintinin giderilmesine yönelik çalışmaları izlediğini ve konuyla ilgili bilgilendirmelerin yapılacağını aktardı.

BİR KESİNTİ DE VATİKAN'DAN

Pakistan'daki kesinti henüz çözülememişken bir kesinti haberi de Vatikan'dan geldi. Bir anda elektriklerin gitmesiyle beraber hayat durma noktasına geldi. Göz gözü görmüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap