SON DAKİKA



Haber > Dünya > Normalleşemediler! Bir çocukta koronavirüs görüldü, okullar kapandı

Normalleşemediler! Bir çocukta koronavirüs görüldü, okullar kapandı

18 Mayıs 2020 Pazartesi - 13:55




Korona virüsü tedbirlerinin hafifletilmesiyle bazı okulların yeniden açıldığı Fransa'da, bir çocuğa yapılan test pozitif çıktı. Çocuğun gittiği dahil, yedi okul kapatıldı.





Fransa’nın Roubaix kentinde bir çocuğa yapılan korona virüsü testinin pozitif çıkması sonucu önlem olarak yedi okul kapatıldı. Yetkililer, pozitif çıkan çocukla temas eden çocuklarının ailelerinin bilgilendirileceğini açıkladı. Derslerin de uzaktan eğitimle yapılacağı belirtildi.

Fransa’da okullar geçtiğimiz hafta açılmıştı. Ancak bir ankete göre halkın yüzde 68’i yetkililerin çocukları güvende tutamayacağını düşünüyordu.

Okulların açılmasından bu yana, görülen vakalar yüzünden bazı okullar kapatıldı. Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, okulların geçen hafta açılmasından bu yana 40 bin okulda 70 vakanın tespit edildiğini ve etkilenen bütün okulların kapatıldığını söyledi. Ancak Blanquer “Çocuklarımız sağlık önlemlerinin kurbanı olmamalı” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap