SON DAKİKA



Haber > Dünya > Nijerya’dan Türkiye kararı! Türk turistlerin ülkeye girişi yasaklandı

Nijerya’dan Türkiye kararı! Türk turistlerin ülkeye girişi yasaklandı

02 Mayıs 2021 Pazar - 17:14




Türkiye'de vaka sayısının artmasının ardından Nijerya, Türkiye'den gelen turistlerin ülkeye girişini yasaklandığını duyurdu.





Türkiye’de vaka sayısının artmasının ardından Rusya vatandaşlarının Türkiye'ye seyahatini yasaklamıştı. Türkiye'deki vaka sayısı Afrika ülkesi Nijerya'yı da harekete geçirdi. Nijerya yönetimi, Brezilya, Hindistan ve Türkiye’den gelen yabancı turistlerin ülkeye alınmayacağını duyurdu.

Nijerya Kovid-19’la Mücadele Komitesi’nin Başkanı Boss Mustapha, “Nijeryalı olmayan ve Brezilya, Hindistan ya da Türkiye’de 14 gün önce bulunan yabancı turistlerin Nijerya’ya girişine yasak getirilmiştir” dedi.

4 MAYIS’TA YASAK BAŞLIYOR

Yetkililer yasağın 4 Mayıs’ta uygulanmaya başlayacağını açıkladı. Ülkede son 24 saat içerisinde 43 Koronavirüs vakası tespit edilirken ülkede salgının başladığı günden beri 165.153 insana hastalık bulaşırken 2063 insan da yaşamını yitirdi.

Reuters haber ajansı, “Hindistan’da hastaneler, morglar ve krematoryumlar dolarken, ülkede günlük vaka sayısı 300.000’leri geçti. Birçok aile ilaç ve oksijen tüpüne erişim sağlayamazken Brezilya’da da Mart ayının sonunda görülen tavan seviyelerdeki vaka ve ölüm sayısı halen tarihi seviyelerde. Brezilya’da ölüm sayısı ABD’nin ardından ikinci sırada. Türkiye’de de vakaların ve ölüm sayısının artmasıyla birlikte 17 Mayıs’a kadar tam kapanma kararı alındı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap