SON DAKİKA



Haber > Dünya > Netanyahu yönetiminden büyük provokasyon

Netanyahu yönetiminden büyük provokasyon

06 Aralık 2023 Çarşamba - 23:29




Müslümanları Kudüs'ten tamamen çıkarma planı





Yürüyüş duyurusunun yapıldığı afişlerde, terör saldırılarında öldürülenler için bir anma töreni düzenleneceği ve “Tapınak Tepesi ve Kudüs üzerinde tam Yahudi kontrolünün yeniden tesis edilmesi” çağrısı yapılacağı bildirildi. Yahudilik ve Hıristiyanlık için kutsal sayılan “Tapınak Tepesi”, İslam aleminde de kutsal sayılıyor ve “Harem’üş-Şerif” olarak biliniyor. Aşırı sağcı gruplar tarafından organize edilen yürüyüşün Tzahal Meydanı'ndan başlaması ve Şam Kapısı üzerinden Batı Duvarı'na doğru devam etmesi öngörülüyor.

“NEDEN YAFA DEĞİL DE ŞAM KAPISI?”

İsrail Polisi Kudüs Bölgesi eski komutanı Yair Yitzhaki Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada yürüyüşün şiddeti kışkırtmayı amaçladığına inandığını belirterek, "Yürüyüşün neden Şam Kapısı'ndan geçerek ilerlemesi gerekiyor, neden Yafa Kapısı'ndan değil? Öfke yaratmaya, olayları mümkün olan her şekilde kızıştırmaya çalışıyorlar. Hayat ve barış isteyen bir ülkenin nasıl böyle davrandığını anlayamıyorum, otoimmün bir hastalık gibi kendine zarar veren hareketler yapıyorlar" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap