SON DAKİKA



Haber > Dünya > NATO'dan Türkiye açıklaması! ''En kısa sürede onaylanmasını bekliyoruz''

NATO'dan Türkiye açıklaması! ''En kısa sürede onaylanmasını bekliyoruz''

28 Kasım 2023 Salı - 18:49




Stoltenberg Türkiye parlamentosunun İsveç'in üyeliğini en kısa sürede onaylamasını beklediğini söyledi. Stoltenberg Türkiye'nin terörizmle ilgili güvenlik endişelerini unutmamaları gerektiğini belirtti.





NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç için NATO ve ABD'den açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"TÜRKİYE'NİN İSVEÇ'İN ÜYELIĞINI EN KISA SÜREDE ONAYLAMASINI BEKLİYORUZ"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı son dakika açıklamasında İsveç'in NATO üyeliğine değindi. Stoltenberg Türkiye parlamentosunun İsveç'in üyeliğini en kısa sürede onaylamasını beklediğini belirtti. Türkiye'nin terörizmle ilgili güvenlik endişelerini unutmamaları gerektiğini belirtti.

WASHINGTON: O ANI İPLE ÇEKİYORUZ

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı James O'Brien, İsveç'in çok yakında NATO üyesi olacağını ve "o anı iple çektiklerini" söyledi.


James O'Brien, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İsveç'in ittifakın 32'inci üyesi olmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. İsveç ilk günden itibaren ittifaka çok büyük katkı sağlayacaktır" diyen O'Brien, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk ve Macar müttefiklerimiz bize onay sürecini engelleyecek esaslı bir sorun bulunmadığını, sadece onayı sağlayacak oyları toplamaya çalıştıklarını söylediler. Biz artık harekete geçme zamanının geldiğini, gecikmenin hiç bir fayda sağlamayacağını ilettik. İsveç'in çok yakında ittifaka üye olmasını öngörüyoruz. O anı iple çekiyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap