SON DAKİKA



Haber > Dünya > Moskova'da terör saldırısı failleri yakalandı!

Moskova'da terör saldırısı failleri yakalandı!

23 Mart 2024 Cumartesi - 11:16




Moskova'da terör saldırısı: 60 ölü, 100'den fazla yaralı





Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda bulunan konser salonunda dün akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. 
Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki terör saldırısında 60’tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini bildirdi. Komiteden yapılan açıklamada, olayın gerçekleştiği yerde uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Hayatını kaybedenlerin cesetlerinin incelendiği aktarılan açıklamada, "Terör saldırısı sonucu 60'tan fazla kişinin öldüğü tespit edildi. Ne yazık ki kurbanların sayısı artabilir." ifadeleri kullanıldı.

Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.

Saldırı ile ilgisi bulunduğu iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı

Saldırının ardından Bryansk bölgesinde bir otomobil güvenlik güçlerinin dur ihtarına durmayıp kaçmaya çalıştı. Kovalamaca sırasında ateş açıldı ardından araç takla attı. Şüphelilerden ikisi yakalandı diğerleri ormana kaçtı.
Federal Güvenlik Servisi saldırıyla bağlantılı 11 kişinin yakalandığını duyurdu. Bunlardan 4'ünün saldırıyla doğrudan bağlantılı olduğu bildirildi. Rusya Devlet Başkanı Putin'e konuyla ilgili bilgilendirme yapıldığı belirtildi.
Araçta yapılan aramada ise çok tabanca ve tüfek ele geçirildi. Araçta Tacikistan vatandaşlarına ait pasaportlar bulundu.
Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Rossiya-24 devlet televizyon kanalına yaptığı açıklamada, saldırı esnasında yaralananlarla ilgili bilgi verdi. 115 kişinin hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaşan Muraşko, bunlardan 5’inin çocuk olduğunu, 60 kişinin ağır yaralı olduğunu aktardı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Zaharova, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların, Crocus City Hall'de düzenlenen saldırıya ilişkin bakanlığa telefon ederek, başsağlığı dileğinde bulunduğunu belirtti.  Arayanların, "tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan ifadeler kullandığını" kaydeden Zaharova, kurbanları kurtarmak için çaba sarf edildiğini kaydetti.

Zaharova, "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." ifadesini kullanarak, Beyaz Saray'ın Moskova'daki terör saldırısında Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların parmağı olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı açıklamasına dikkati çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap