SON DAKİKA



Haber > Dünya > Moskova'da terör saldırısı: 143 ölü, 100'den fazla yaralı

Moskova'da terör saldırısı: 143 ölü, 100'den fazla yaralı

23 Mart 2024 Cumartesi - 23:21




Rusya'nın başkenti Moskova'da dün akşam saatlerinde konser salonuna yapılan terör saldırısında 143 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı.





Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda bulunan konser salonunda dün akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. 

Saldırıda 143 kişinin hayatını kaybettiği, 100'ün üstünde yaralının bulunduğu ve ölü sayısının artabileceğini bildirildi.

Rusya Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamada, olayın gerçekleştiği yerde uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Ölüm nedenlerinin kurşunla yaralanma ve yanıcı maddelerden zehirlenme olduğu belirtildi. Saldırı sonrası kriminologlar ve araştırmacıların katılımıyla detaylı inceleme sürüyor.

Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Zaharova, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların, Crocus City Hall'de düzenlenen saldırıya ilişkin bakanlığa telefon ederek, başsağlığı dileğinde bulunduğunu belirtti.  Arayanların, "tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan ifadeler kullandığını" kaydeden Zaharova, kurbanları kurtarmak için çaba sarf edildiğini kaydetti.
Zaharova, "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." ifadesini kullanarak, Beyaz Saray'ın Moskova'daki terör saldırısında Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların parmağı olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı açıklamasına dikkati çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap