SON DAKİKA



Haber > Dünya > Moskova güne patlama sesleriyle uyandı!

Moskova güne patlama sesleriyle uyandı!

04 Temmuz 2023 Salı - 11:58




Rusya'nın başkentindeki üç uluslararası havalimanından biri olan Vnukovo çevresindeki patlamalar, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerden havalanan uçakları etkiledi.





Vladimir Putin'in Rus tanklarına Ukrayna'yı işgal emri vermesinin üzerinden on altı aydan fazla bir süre geçti, yeryüzünü geri dönülemez şekilde değiştiren savaşta Rusya'nın başkenti Moskova'da korku dolu bir sabah yaşandı.

Helikopterler, jetler ve tanklarla başlayan savaşta kısa sürede füzeler ve silahlı insansız hava araçları öne çıktı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Rus anakarası ile Kırım Yarımadası'nı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nün havaya uçurulmasını, Rusların radikal taktik değişikliği izledi. Ukrayna'nın elektrik ve diğer kritik enerji altyapı tesislerine füze yağdıran Rusya'nın hamlesine, Kiev yönetimini destekleyen Batılı ülkelerin işgalin ilk aylarında kimsenin hayal edemeyeceği yanıtı geldi.

Aralarında Patriot hava savunma sisteminin de bulunduğu üst düzey füze sistemleri Ukrayna'ya konuşlandırıldı. Rusya'nın İran üretimi dronelar ve uzun menzilli füzelerle saçtığı dehşetin önüne geçilirken, Ukrayna ordusu yine Batılı müttefiklerinden elde ettiği tanklarla ilkbaharda karşı taarruza girişti.

WAGNER KRİZİ ŞİMDİLİK DİNDİ

Karşı taarruzun ortasında Rusya'da askeri ayaklanma patlak verdi, paralı asker Wagner Grubu'nun lideri Yevgeni Prigojin birliklerini Ukrayna'dan çekip Rusya'nın güneyindeki Rostov kentini ele geçirdi. Wagner paralı askerleri Moskova'nın 200 kilometre yakınına kadar ulaşırken, Soğuk Savaş'ın bitiminden bu yana en uzun 24 saatini yaşayan Rusya'daki fırtına Prigojin'in Belarus'a sürgüne gitmesiyle dindi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap