SON DAKİKA



Haber > Dünya > Milli futbolcu silahlı saldırıda öldürüldü

Milli futbolcu silahlı saldırıda öldürüldü

04 Eylül 2023 Pazartesi - 15:30




Panama Milli Futbol Takımı oyuncusu Gilberto Hernández, 3 Ağustos Pazar günü Colón kentinde bir binada düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda ayrıca yedi kişi yaralandı.





Saldırının hedefi ve nedeni henüz netlik kazanmadı. Saldırganlar, bir taksi şoförü aracılığıyla binaya girdikten sonra, orada bulunan kişilere ateş açtı. Saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Hernández'in babası, Colón'daki gençlere şiddeti bırakma çağrısı yaptı. Yetkililere de gençleri bu şiddetten kurtaracak projeler başlatmaları çağrısında bulundu. Hernandez'in babası, saldırganlara da teslim olma çağrısında bulundu.

Colón'da uyuşturucu kaçakçılığı rotalarının kontrolü için iki rakip çete arasında süren çatışmalar nedeniyle son iki ayda cinayetlerde artış yaşandı. 40 bin nüfuslu şehirde, 2023 yılında şimdiye kadar 50'den fazla kişi öldürüldü. Colón, kokainin Panama üzerinden Güney Amerika'dan Avrupa'ya kaçırılması için bir geçiş noktası olarak kabul ediliyor.

Hernández, Panama Milli Takımı'nda ilk kez 2023 yılının mart ayında Guatemala'ya karşı forma giymişti.

Yazıda futbolcunun yaşını kullanmamak için, onun " genç bir futbolcu" olarak tanımlanması yeterli oldu. Ayrıca, saldırının tarihi ve saati de belirtilerek, onun "yakın zamanda" öldüğü vurgulanabildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap