SON DAKİKA



Haber > Dünya > Miçotakis'ten savaş çıkışı: "Türkiye ile savaşmaktan çekinmiyoruz"

Miçotakis'ten savaş çıkışı: "Türkiye ile savaşmaktan çekinmiyoruz"

01 Şubat 2023 Çarşamba - 12:21




Yunanistan Başbakanı Miçotakis, savaş çığırtkanlığının Türk kamuoyunu zehirlemesinden endişe ettiğini söyledi.





Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten Türkiye açıklaması geldi. Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliklere değindi. Miçotakis, "Türkiye ile bir çatışma olasılığından endişe etmiyorum. Ancak endişe ettiğim şey, Türk dış politikasının son birkaç yıldır daha revizyonist ve daha saldırgan bir hale gelmesi. Bu durumun, Ukrayna'daki uluslararası hukuk ihlaliyle uğraştığımız bir döneme denk gelmesinin uygunsuz olduğunu düşünüyorum." dedi.

"UKRAYNA'YA ZIRHLI ARAÇ VERMEYECEĞİZ"

Japonya ziyareti sırasında medya kuruluşu Nikkei Asia'ya konuşan Miçotakis, Ukrayna'ya Leopard 2'leri kendi ihtiyaçlarından dolayı vermeyeceklerini açıkladı. Miçotakis, "Ukrayna'ya zırhlı araçlar gibi önemli askeri destek sağlıyoruz ama Leopard 2'leri vermeyeceğiz. Çok basit bir nedenden dolayı. Çünkü onlar bizim kendi savunma stratejimiz için son derece gerekli. Şimdiye kadar hep söyledik: Ukrayna'ya destek olmak istiyoruz ama kendi savunmamız pahasına değil" ifadelerini kullandı.

Miçotakis, "Türkiye tarafında görüp duyduklarınızın pek çoğu seçim öncesi söylemi. Ama tüm bu savaş çığırtkanlığının Türk kamuoyunu zehirlemesinden endişe ediyorum" diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap