SON DAKİKA



Haber > Dünya > Merkel: Putin'i etkileyecek gücüm kalmamıştı

Merkel: Putin'i etkileyecek gücüm kalmamıştı

25 Kasım 2022 Cuma - 15:20




Almanya'nın eski Şansölyesi Angela Merkel, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından önce Vladimir Putin ile görüşmeler yaptığını ancak görevinin son döneminde onu etkileyecek gücünün kalmadığını söyledi.





Eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Spiegel News'e yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile son görüşmelerine ilişkin bilgi verdi. 

Alman yayın kuruluşu Der Spiegel'e konuşan Merkel, 2021 yazında Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da katılacağı görüşmeler düzenlemeye çalıştığını belirterek “Ancak bunu sağlayacak ve onu etkileyecek gücüm yoktu. Sonuçta herkes sonbaharda gideceğimi biliyordu” dedi.

Şansölye olarak dört dönem görev yapan Merkel, 2021 Aralık ayında görevinden ayrılmıştı. Ağustos 2021'de Moskova'ya son kez ziyarette bulunan Merkel görüşmeye ilişkin, "Oradaki his çok açıktı: Güç politikası açısından bitmiş durumdaydım. Putin için yalnızca güç önemlidir" ifadelerini kullandı.

Başbakanlıktan ayrılma kararından pişman olmadığını da belirten Merkel, o dönemde hükümetinin Ukrayna, Suriye ve Libya gibi başlıklarda ilerleme sağlamakta zorlanmaya başladığını hissettiğini ifade etti.

Eski Almanya Başbakanı, Ukrayna işgali sonrasında, görev yaptığı süre boyunca Putin'le iyi ilişkileri nedeniyle sert eleştirilere maruz kalmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap